Guvernul VA SESIZA CCR, pentru a analiza implicarea preşedintelui Băsescu în campania electorală

| 05 mai, 2014

Guvernul va sesiza CCR pentru a analiza implicarea preşedintelui Băsescu în campania electorală, a declarat premierul Victor Ponta în cadrul unei conferinţe de presă. De asemenea, el a vorbit şi despre participarea sa în zonele inundate

Guvernul va sesiza CCR pentru a analiza implicarea preşedintelui Băsescu în campania electorală

„Guvernul va sesiza CCR pentru a analiza implicarea preşedintelui Băsescu în campania electorală. Dacă preşedintele are voie să facă campanie electroală, căci o astfel de decizie ar avea implicaţia şi asupra altor categorii: judecători, poliţişti, alte categorii de funcţionari publici”, a spus Ponta.

Ponta: Am luat decizia de a suspenda participarea noastră la campanie. Aştept ca Băsescu să facă acelaşi lucru

„Am luat decizia de a suspenda participarea noastră la acţiuni de campanie electorală. Bineînţeles, campania continuă. Fac un apel şi către persoane, care ocupă funcţii publice şi în mod direct către preşedintele Traian Băsescu. Sunt categorii de persoane publice care nu au voie să facă campanie electorală. Un judecător care face campanie e exclus din magistratură. Un poliţist care face campanie e exclus din Poliţie. Preşedintele României are aceleaşi obligaţii. Fiind vorba de un preşedinte, evident că aştept acelaşi comportament de la preşedintele ţării”, a spus Traian Băsescu.

Ponta: Mâine vom discuta ca un grup de lucru să stabilească până în septembrie graficul pentru prevenirea inundaţiilor

„Sunt două concluzii pe care trebuie să le avem în vedere. Din ce în ce mai mult, funcţionează ca pacitatea de urgenţă în situaţii de urgenţă, pompieri, ambulanţă, SMURD, structuri locale, prefecturi, care au o comandă unică atunci când apar situaţii de urgenţă. Pe de altă parte, e tot mai clar că infrastructura pe care o deţinem pentru a preveni intemperiile, după anul 2005, a rămas fără niciun fel de intervenţie. În acele zone avem efecte mai puţin grave, dar locurile sunt aceleaşi. Mâine vom discuta în Guvern ca un grup de lucru, coordonat de vicepremierul Liviu Dragnea, să stabilească până în septembrie graficul pentru prevenirea inundaţiilor, astfel încât să fie incluse în bugetul din 2015, ca aceste situaţii să nu se repete”, a spus premierul.

Citeşte mai mult: rtv.net

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ