Ponta: Cetăţenii României şi România ca ţară nu se află în niciun fel de pericol

| 05 mai, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat luni referindu-se la situaţia din Ucraina că cetăţenii României şi România ca ţară nu se află în acest moment în niciun fel de pericol.

"Nu există nicio ameninţare directă la adresa cetăţenilor români sau la adresa României. (..) Voi fi eu însumi mult mai atent în tot ce transmit ca mesaj public, sunt convins că toţi reprezentanţii statului român vor face în acelaşi fel', a spus Ponta, într-o declaraţie de presă la sediul MApN, după o discuţie cu miniştrii Apărării, Internelor şi Afacerilor Externe pe tema situaţiei din Ucraina, conform Agerpres.

El a infirmat discuţiile publice legate de mobilizarea rezerviştilor şi de recrutarea tinerilor.

'Vreau încă o dată să infirm orice fel de discuţii publice legate de mobilizarea rezerviştilor, de recrutarea unor tineri, nu s-a pus şi nu se pune o asemenea problemă, nu este necesar, nu se doreşte şi nu este nevoie de aşa ceva. În acelaşi timp, în faţa situaţiei de criză extrem de gravă şi care se agravează la graniţa României, şi mă refer la situaţia din Ucraina, toate instituţiile constituţionale cu atribuţii în domeniul atât guvernamentale, cât şi cele aflate în coordonarea sau în subordonarea Parlamentului, îşi fac datoria şi au în fiecare moment, în fiecare zi, informaţii noi, la zi, updatate, despre evoluţia situaţiei din Ucraina', a precizat prim ministrul.

Victor Ponta a apreciat însă că Ucraina şi Republica Moldova sunt, în acest moment, 'într-o situaţie de pericol'.

'Vreau încă o dată, în numele Guvernului României, să reafirm cu toată tăria sprijinul politic necondiţionat pe care România îl acordă atât Ucrainei, cât şi Moldovei în ceea ce priveşte respectarea dreptului internaţional, a integrităţii şi inviolabilităţii teritoriului, a parcursului pro-democratic şi pro-european al acestor ţări vecine (...) cu referire în mod special la Moldova cu care România are o relaţie cu totul şi cu totul specială, dar şi la Ucraina, un vecin şi un partener care trebuie sprijinit', a afirmat şeful Guvernului.

În acest context, premierul a anunţat că în cursul zilei de luni ministrul Apărării Mircea Duşa va avea o întrevedere cu omologul său din Republica Moldova, iar şeful diplomaţiei române Titus Corlăţean va discuta cu ministrul de Externe din Ucraina.

Tag-uri: Ucraina, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ