Patriarhul Daniel DĂ ÎNAPOI: Ce le transmite acesta tinerilor AFECTAŢI de tragedia de la Colectiv

| 05 noi, 16:42

„Ne cerem iertare dacă unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lămuritoare sau au fost răstălmăcite”, afirmă patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, într-un Cuvânt părintesc și prietenesc pentru tineri.

În aceste momente de mare durere pentru moartea multor tineri nevinovați la Clubul Colectiv din București, pentru familiile îndoliate care își plâng pe cei dragi ai lor, și pentru cei răniți care se află în spitale, dar și în vreme de mare frământare socială, vă adresăm cuvânt părintesc de mângâiere și de prețuire, de pace și binecuvântare.

Ne cerem iertare dacă unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lămuritoare sau au fost răstălmăcite”, arată patriarhul Daniel, în textul transmis de Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Patriarhul afirmă că Biserica Ortodoxă Română înțelege că tinerii de azi doresc „nu numai socializare și comuniune între ei, ci și să fie ascultați și încurajați în aspirațiile lor”.

„Biserica noastră îi iubește pe toți tinerii, pe cei care vin la biserică și pe cei care nu vin la biserică, deoarece ei sunt darul lui Dumnezeu pentru familie și pentru societate. Până acum, Biserica, împreună cu tinerii din parohii, a organizat multe programe spirituale, culturale și social-filantropice.

Acum însă dorim să exprimăm mai multă afecțiune și înțelegere pentru toți tinerii din societate, respectând libertatea, demnitatea și aspirațiile lor. Biserica este acum alături de tineri înțelegând dorința lor de înnoire spirituală și morală a societății românești și se roagă pentru prezentul și viitorul poporului român, spre a trăi în pace și unitate”, mai arată patriarhul Daniel.

Citeşte şi: PF Daniel, conferinţă de presă din duba Patriarhiei despre tragedia din Colectiv

 

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 noi, 20:32
Ileana
Imi pare rau parinte sa spun ca ,nu mai am nici o chemare spre biserica tocmai din cauza unor asemenea calauze ale sufletului crestin ca dumneata .Ti-am vazut rautatea din priviri si raceala din suflet cind ai facut referire la atitia copii morti in chinuri groaznice .Nici un cuvint de blindete ,de alinare a unei dureri greu imaginabile pentru cei ramasi ,si mai ales dragoste asa cum trebuie sa aiba orice slujitor al Domnului pentru cei greu incercati . Rusine ,atit mai pot spune !
11 noi, 19:21
paun
Daniel
Daca obligam magazinele sa afiseze preturile si sa elibereze bonuri fiscale in vederea impozitatii, pe cand tarife la nunti, botezuri, pomelnice, parastase si inmormantari?? Daca biserica primeste lunar subventii de la Guvern ( din impozitele colectate de la noi) propun sa fie eliminate toate taxele catre biserica in sensul ca serviiciile sa fie efectuate gratuit asa cum un politist este chemat la o crima si nu primeste spaga, etc.
07 noi, 01:55
nico
"biserica ii iubeste si pe tinerii care NU vin la biserica? "dc acum? pt ca risca sa i se transforme catedrala in spital si nu mai ia bani?unde era biserica atunci cand tinerii si parintii lor isi plangeau in genunchi mortii si ranitii si se rugau la toti sfintii cunoscuti si necunoscuti mai mult decat s-a rugat el toata viata???trebuia sa fie acolo sa-i aduca pe calea cea buna macar dupa moarte chiar daca ii considera satanisti sau atei sau...el nu face cinste bisericii si crestinismului nu acei tineri!
06 noi, 16:08
Eva Sinai
Scuze fara valoare
Isi cere scuze,ca asa i s-a spus,nu ca asa simte! Este un ipocrit fara suflet!
05 noi, 21:33
mihail30
Cum sa faci bani acasa !
Cum sa faci bani acasa! Vremurile sunt tot mai grele, nu-i asa? Salariul nu mai e suficient, asa ca e timpul sa inveti cum sa faci bani acasa! Da, noi iti oferim absolut gratuit un curs special online in care inveti pas cu pas si cu toate detaliile cum sa faci bani acasa! Solicita acum toate detaliile la adresa de email: [email protected]
06 noi, 12:35
mata
cum s-o f.. pe ma-ta

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ