Pentru ce cheltuieli nu vom plăti impozit anul viitor

| 20 apr, 09:32

60.000 de lei pe an ar putea deduce din impozit o familie cu doi copii, dacă se va aplica impozitul pe venitul gospodăriilor. Ministrul Muncii spune că, pe lângă cheltuieli cu asigurări medicale şi taxe şcolare, vom putea scuti de taxe şi cheltuielile cu îmbrăcămintea şi mâncarea. Precizările au fost făcute de Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.

Dacă impozitul pe venitul global pe gospodărie va fi introdus în 2018, vom putea să scutim de taxe banii cu care plătim abonamentele medicale, asigurări de viaţă şi de bunuri şi renovarea locuinţei.

Pe lângă acestea, ministrul Muncii spune că vor exista deduceri pentru toate cheltuielile făcute în ţară, în nişte limite stabilite prin lege.

Ar exista şi posibilitatea ca familiile cu copii să primească un sprijin financiar, în funcţie de venitul părinţilor. O familie cu venituri mai mici de 5.000 de lei pe lună ar putea lua 1.600 de lei pe an pentru fiecare copil. Cu o condiţie: copiii să nu aibă prea multe absenţe de la şcoală.

Vor exista şi venituri care nu vor fi impozitate. Aici intră salariile medicilor, IT-iştilor şi cercetătorilor. În plus, câştigurile obţinute din dividende, bursă şi agricultura de subzistenţă nu vor fi luate în calcul la plata impozitului global.

Ministrul Muncii spune că impozitul pe venitul global se va putea plăti lunar, ca acum, sau o dată pe an, pe baza declaraţiei fiscale. Doar în acest ultim caz însă vor putea fi deduse cheltuielile realizate de gospodărie.

Potrivit noului model de impozitare propus de Guvern, cei care câştigă mai puţin de 2.000 de lei pe lună nu vor plăti impozit pe venit. Câştigurile care vor depăşi acest prag vor fi impozitate cu 10 la sută.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ