PERCHEZIŢIILE au ajuns la alt nivel: descinderi comune române- germane la comercianţii de maşini de lux

| 27 mai, 08:42

Poliţia Română, împreună cu reprezentanţi ai Oficiului Fiscal Bonn-Germania, efectuează miercuri şapte percheziţii în Bucureşti şi judeţul Giurgiu, la persoane bănuite de evaziune fiscală cu autoturisme de lux second-hand, transmite Agerpres.

"La data de 27 mai, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice - Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), împreună cu reprezentanţi ai Oficiului Fiscal Bonn-Germania, desfăşoară şapte percheziţii în Bucureşti şi judeţul Giurgiu, la reprezentanţii unei societăţi care comercializează autoturisme second-hand, implicaţi în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală", informează un comunicat al IGPR.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2013-2014, persoanele bănuite ar fi importat în numele societăţii româneşti peste 50 de autoturisme de lux, fără ca acestea să ajungă în realitate şi să fie înmatriculate în România, ci fiind vândute direct în Uniunea Europeană (preponderent Germania), pentru a beneficia de preţul redus obţinut prin neaplicarea taxei pe valoarea adăugată.

Două persoane vor fi conduse la audieri, urmând să fie dispuse măsurile procedural penale ce se impun, se arată în comunicat.

Acţiunea se desfăşoară în virtutea cooperării judiciare internaţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

La activităţi participă şi luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi poliţiştii Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul IGPR.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ