Peste 2,5 milioane de angajaţi din România primesc tichete de masă

| 31 mai, 15:28

Peste 2,5 milioane de angajaţi din România primesc tichete de masă, acestea fiind cel mai utilizat beneficiu extra-salarial, folosit de companii pentru a susţine masa de prânz a angajaţilor în zilele de lucru, iar tranziţia către tichetele de masă electronice este în creştere în rândul companiilor medii şi mici, arată datele companiei Edenred România.

Edenred România, liderul pieţei tichetelor şi cardurilor preplătite pentru companii, a anunţat că a depăşit pragul de 350.000 de carduri de masă Ticket Restaurant emise la sfârşitul primului trimestru 2017.

Tichetele de masă electronice au fost lansate în octombrie 2015, ca urmare a unor modificări legislative care au permis emiterea lor pe suport electronic, pe lângă formatul clasic, de tichete pe hârtie, care funcţionează în continuare în paralel cu cardurile.

'Tichetele de masă electronice sunt un mare pas înainte în programele moderne de beneficii extra-salariale din România. Cardurile de masă de la Edenred simplifică procedurile administrative în rândul companiilor şi aduc salariaţilor o flexibilitate sporită. Faptul că în doar 18 luni de la lansarea tichetelor de masa electronice, peste 350.000 de salariaţi au optat deja pentru carduri de masa Ticket Restaurant confirmă apetitul românilor pentru tehnologiile digitale şi pentru beneficiile pe care le aduc acestea în viaţa de zi cu zi', a declarat Dana Sîntejudean, director general adjunct al Edenred România.

Datele companiei arată că 70% dintre cei 350.000 de angajaţi utilizatori ai cardurilor de masă Edenred lucrează în companii mari, cu peste 100 de angajaţi, 20% dintre utilizatorii cardurilor de masă fiind angajaţi în companii având între 40 şi 100 de angajaţi şi alţi 10% în companii cu mai puţin de 40 de angajaţi.

Cardurile de masă Ticket Restaurant pot fi utilizate pentru cumpărături alimentare la peste 8.000 de comercianţi parteneri, asigurând o acoperire la nivel naţional - hypermarketuri, supermarketuri, magazine alimentare, restaurante, pizzerii, cofetării.

'O tendinţă remarcabilă în primul trimestru al anului 2017 este creşterea ponderii plăţilor cu cardurile de masă în restaurantele şi magazinele alimentare de proximitate cu 8%. Acesta este un indicator puternic al faptului ca angajaţii îşi folosesc din ce în ce mai mult cardurile de masă în pauza de prânz, mai ales că valoarea maximă a unui tichet de masă este în prezent 15,09 lei, acoperind costul unui prânz în cele mai multe cazuri', spune Dana Sîntejudean.

Cardurile de masă Edenred sunt emise sub licenţă Mastercard, sunt securizate cu cip şi cod PIN şi permit plăţi contactless. În primul trimestru al anului în curs, ponderea plăţilor contactless a crescut la 87%, faţă de 80% în anul 2016. Valoarea medie a tranzacţiilor efectuate cu cardurile de masă de la Edenred a fost în primul trimestru 2017 de 36,2 lei, în creştere uşoară faţă de 34,5 lei în 2016.

Tichetele de masă, un beneficiu extra-salarial existent în peste 40 de ţări, inclusiv în ţările membre ale Uniunii Europene, există în România din 1999 şi au scopul de a creşte puterea de cumpărare în rândul angajaţilor activi. Valoarea maximă a unui tichet de masa care poate fi acordată unui angajat pentru fiecare zi lucrătoare efectuată este de 15,09 lei.

În România, Edenred deserveşte peste 35.000 de companii-client şi 1,5 milioane de utilizatori pentru tichete şi carduri de masă Ticket Restaurant, tichete şi carduri cadou, tichete de creşă, vouchere de vacanta, tichete sociale, precum şi carduri preplătite pentru cheltuieli de afaceri.

Grupul Edenred are la nivel internaţional 26 de milioane de utilizatori ai cardurilor emise şi un volum emis de aproape 20 miliarde de euro anual la nivel mondial.

 

Tag-uri: tichete de masa
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ