Peste 5000 de credincioşi au asistat la Sfânta Liturghie oficiată de sărbătoarea Sf Parascheva

| 14 oct, 14:43

Peste 5.000 de persoane au luat parte, miercuri, de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, la Sfânta Liturghie, oficiată de mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Teofan, alături de ierarhi din țară și de peste hotare, preoți și diaconi.

Ceremonialul religios a fost oficiat pe o scenă special amenajată pe pietonalul din fața Mitropoliei Moldovei și Bucovinei din Iași, printre participanți numărându-se principesa Margareta și principele Radu, reprezentanți ai administrației locale ieșene, ministrul Culturii din Republica Moldova, Mona Babuc.

Citeşte şi: SFÂNTA PARASCHEVA: Dacă spui această RUGĂCIUNE astăzi, vei avea parte de NOROC şi LINIŞTE în viaţă

La slujba religioasă de la Catedrala Mitropolitană a ajuns și primarul suspendat Gheorghe Nichita.

"Desigur că particip la slujbă. Sunt un creștin, un creștin ortodox. Am participat întotdeauna la slujbele din ziua prăznuirii Sf Parascheva. (...) Mă gândesc la gândul bun pe care trebuie să-l aibă toți românii, indiferent de funcțiile pe care le ocupă. Sigur, mă gândesc să îmi ajute și mie în aceste încercări dificile prin care trec", a răspuns jurnaliștilor Gheorghe Nichita.

Alte câteva mii de persoane formează și miercuri un rând de câțiva kilometri pentru a se închina la raclele cu moaștele Sfintei Parascheva și Sfintei Maria Magdalena, precum și la racla cu fragment din lemnul Sfintei Cruci.

Pelerinajul la Mitropolia Moldovei și Bucovinei continuă până pe 16 octombrie, când moaștele Sfintei Parascheva vor fi reintroduse în Catedrala Mitropolitană.

Sfânta Cuvioasă Parascheva, numită în popor Sfânta Vineri, este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, cât și a sărmanilor. Ea a trăit în prima jumătate a secolului al XI-lea și s-a născut în Epivat (azi Boiados) în Tracia, pe țărmul Mării Marmara, în apropiere de Constantinopol.

Sfânta Cuvioasă Parascheva a fost canonizată în ședința din 28 februarie 1950 a Sfântului Sinod al BOR.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ