Mii de oameni, la moaştele Sfintei Parascheva. 30 de credincioşi au primit îngrijiri medicale UPDATE

| 10 oct, 09:50

Racla cu moaştele Sfintei Parascheva au fost scoase în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi. Mii de oameni au ajuns deja acolo, să se roage, înainte de pelerinajul ce va avea loc săptămâna viitoare, miercuri. 30 de credincioşi au avut nevoie de îngrijiri medicale, majoritatea din cauza hipotermiei.

Un număr de 30 de pelerini care participă la manifestările religioase de la Iaşi au necesitat, în ultimele 24 de ore, îngrijiri medicale, informează purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău, lt.col, Marius Ţăranu, potrivit Agerpres.

Marius Ţăranu a declarat că în majoritatea cazurilor a fost vorba de stări de rău cauzate de hipotermie, lipotimie, oboseală sau pusee de tensiune şi s-a acordat primul ajutor la faţa locului, doar o femeie în vârstă de 67 de ani fiind dusă la spital.

 

Sute de mii de pelerini sunt aşteptaţi să vină la sărbătoarea Sfintei Parascheva. În preajma zilei de 14 octombrie, când se sărbătoreşte hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, Iaşiul devine cel mai mare centru de pelerinaj din ţară şi unul dintre cele mai mari din Europa. La moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, dar şi la cele ale sfinţilor aduşi în pelerinaj special cu această ocazie, vin să se închine atât ortodocşi, cât şi romano-catolici din ţară şi din străinătate.

Racla cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă din Catedrala Mitropolitana si a fost purtata pe umeri de un sobor de preoti, iar apoi a fost asezata în curte, pe catafalc.

Citeste si: TRAGEDIE! Autocar cu pelerini, implicat în accident în drum spre moaştele Sfintei Parascheva

Miile de credincioşi venită la Iaşi pentru procesiune s-au înghesuit pentru a lua parte la scoaterea din biserică a moaştelor. Peste 500 de jandarmi şi poliţişti asigură ordinea în zona de pelerinaj.

Duminică, la Iaşi vor ajunge şi moaştele Sfântului Ioan Gura de Aur, de la Bucureşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ