Afluenţă de politicieni la racla cu moaştele Sf. Parascheva. Trei candidaţi la prezidenţiale, prezenţi la Iaşi

| 14 oct, 2014

Prim-ministrul Victor Ponta şi vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Constantin participă marţi, alături de aproximativ 10.000 de pelerini, la Sfânta Liturghie oficiată în faţa Catedralei Mitropolitane din Iaşi de IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi de arhierei, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, cu prilejul Sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva.

La slujba liturgică sunt prezenţi, de asemenea, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, europarlamentarii Daciana Sârbu şi Cătălin Ivan, precum şi parlamentari şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

Totodată, alţi doi candidaţi la Preşedinţie, Elena Udrea, liderul PMP, şi Dan Diaconescu, fondatorul PPDD, se află la Iaşi, pentru a participa la manifestările religioase.

Ceremonialul religios este oficiat pe o scenă special amenajată pe pietonalul din faţa Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei din Iaşi,

Mii de persoane stau, în acelaşi timp, la un rând de peste un kilometru pentru a se închina la raclele cu moaştele Sfintei Parascheva şi ale Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, cele din urmă aduse la Iaşi de la Biserica "Sfântul Gheorghe Nou" din Bucureşti.

Sfânta Cuvioasă Parascheva este considerată, de peste 370 de ani, ocrotitoarea Moldovei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ