PIB-ul României a fost în 2012 cât al unui stat important din SUA

| 13 feb, 2014

O comparaţie între PIB-ul statelor americane şi cel al altor ţări din lume în 2012 arată că România poate fi asimilată statului Iowa, cea de-a 30-a economie a SUA din cele 51 analizate, arată un studiu realizat de profesorul Mark J. Perry.

Mark J. Perry, profesor de economie la Flint campus al Universităţii din Michigan a creat o hartă care compara producţia economica din statele americane în 2012 cu cele străine având un PIB similar.

Conform acestei analize, statul cu cea mai productivă economie din Statele Unite este California, cu 2,003 trilioane de dolari în 2012, cu doar puţin sub PIB-ul Italiei în acelaşi an, care a fost de 2,013 trilioane de dolari.

PIB-ul României, de 169,396 de miliarde dolari în 2012, este cât cel al statului american Iowa (152,436 de miliarde dolari). Iowa este pe locul al 30-lea dintre cele 50 de state americane plus Disctrict of Columbia.

Cea de-a doua economie din Statele Unite, cea a statului Texas, a fost de 1,4 trilioane de dolari în 2012, plasându-se uşor sub cea a Austriei (1,56 de trilioane de dolari).

Chiar şi cu resursele sale de petrol, Arabia Saudită a avut în 2012 un PIB mai mic decât cel al Floridei (777 miliarde de dolari), şi cu doar puţin mai mare decât al statului Illinois (695 de miliarde de dolari).

PIB-ul New Yorkului este puţin mai mare decât al Mexicului, iar cel al statului Washington aproape cât cel al Venezuelei, în pofida diferenţei demografice mari.

Economia Bulgariei este similară celei a statului Alaska şi se află pe locul al 45-lea, în timp ce cea a Ungariei este similară cu cea a District of Columbia (locul 34).

Tag-uri: California, IOwa, pib, romania, SUA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ