Plumb: Alocaţiile pentru copii nu vor mai fi cuplate cu ajutorul de sprijin al familiei şi cu venitul minim garantat

| 23 iun, 14:10

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat marţi că Guvernul va modifica legislaţia astfel încât alocaţiile de stat pentru copii să nu mai fie cuplate cu ajutorul pentru susţinerea familiei şi cu venitul minim garantat, potrivit Agerpres.

 

"Vom modifica legea în ceea ce priveşte condiţionalitatea între primirea ajutorului de sprijin al familiei şi venitul minim garantat de alocaţiile de stat pentru copii, deoarece în urma majorării alocaţiilor de stat pentru copii, respectiv dublarea alocaţiilor de stat pentru copii, va conduce pentru 300.000 de familii şi 500.000 de copii la micşorarea alocaţiei de sprijin pentru familie. De aceea vom decupla alocaţia de stat pentru copii, care reprezintă dreptul copilului, de veniturile pe care le obţin părinţii şi în funcţie de care se calculează beneficiile sociale, respectiv alocaţia pentru sprijinul familiei şi venitul minim garantat. Astfel, 300.000 de familii şi 500.000 de copii vor primi alocaţia de la stat egală cu ceea ce se primeşte în luna iunie şi copiii vor primi alocaţia dublată conform legii pe care am adoptat-o", a spus ministrul Muncii, la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că această modificare legislativă se va face în baza legii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe.

"Sperăm să fie gata cu toate avizele în cursul săptămânii viitoare. Având în vedere că de la 1 iulie copiii vor primi alocaţia dublă aferentă lunii iunie, nu vrem ca beneficiile sociale ale acestor familii cu venituri reduse şi care au în întreţinere copii să fie afectate", a mai spus Plumb.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ