Pocora: Până la un verdict al instanței, considerăm că Mircea Diaconu are dreptul să candideze

| 12 mar, 2014

Purtătorul de cuvânt al PNL Cristina Pocora a afirmat că lista PNL pentru alegerile europarlamentare va fi depusă cel târziu la începutul săptămânii viitoare și îl va include pe Mircea Diaconu, care are dreptul să candideze, până la o decizie a instanței.

"Există o perioadă de contestații și se vor pronunța instituțiile abilitate. Dacă contestația va fi admisă vom acționa atunci în consecință la momentul respectiv. Până atunci considerăm că domnul Diaconu are dreptul să candideze și este un câștig pe lista PNL alături de ceilalți candidați", a afirmat miercuri, la Parlament, deputatul Cristina Pocora, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

Liderul deputaților liberali George Scutaru a precizat că "PNL a făcut propunerea conștient fiind că pot exista contestări", dar că va respecta legea.

"Noi putem depune această listă. Ea poate fi contestată și sperăm cât mai repede instanțele abilitate, mă refer la pașii de contestare, să ne dea posibilitatea ca să vedem dacă o asemenea candidatură este legală sau nu. În momentul în care vom avea un verdict, bineînțeles că PNL va respecta legea și va retrage această candidatură. Dacă va exista o decizie (n.r. de retragere a unei candidaturi) va aparține Biroului Politic. Este o listă pe care noi o depunem. Dacă sunt persoane care sunt contestate, pe termenele legale care curg cu celeritate, vom vedea care îndeplinește procedurile legale și care nu. Vom opera toate schimbările legale respectând legea și hotărârea instanțelor abilitate", a adăugat Scutaru.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat, marți, lista partidului pentru alegerile europarlamentare. Pe locurile considerate eligibile se află majoritatea actualilor europarlamentari ai partidului, alături de Mircea Diaconu și Mihai Țurcanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ