Curtea de Apel se pronunta joi in dosarul lui Mircea Diaconu privind conflictul de interese

| 13 mar, 2014

Curtea de Apel Bucuresti se pronunta joi in dosarul in care Mircea Diaconu este acuzat de conflict de interese, dupa ce a judecat pe 27 februarie ultimul termen al procesului.

Dosarul a ajuns pe rolul CAB dupa ce ICCJ si-a declinat competenta judecarii dosarului lui Mircea Diaconu, deoarece fostul ministru al Culturii nu mai detinea calitatea de senator, scrie Agerpres.

Mircea Diaconu a fost trimis in judecata in noiembrie 2012 de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, sub acuzatia de conflict de interese (5 fapte), dosarul fiind deschis in urma unei sesizari a Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

Procurorii sustin ca Mircea Diaconu, in calitate de director al Teatrului 'C.I. Nottara', a participat la negocierea conditiilor contractuale si apoi a semnat, la data de 27 aprilie 2007, contractul de drepturi intelectuale (regie) avand ca obiect realizarea de catre sotia sa, Diana Lupescu, a unui spectacol, contract in baza caruia s-a realizat in mod direct un folos material pentru aceasta.


Tot in calitate de director al teatrului, Mircea Diaconu a participat la negocierea conditiilor contractuale pentru punerea in scena a altor trei spectacole, dupa care a semnat contractele de drepturi conexe (autor) cu sotia sa, care urma sa indeplineasca diverse functii (cum ar fi regizor, scenograf, colaborator si colaborator-actor).


De asemenea, la data de 13 august 2007, Mircea Diaconu a prezidat Comisia de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic la aceasta institutie publica de cultura (dupa ce, anterior, aprobase si tematica de concurs pentru regizorul artistic si cunostea cu exactitate ca numai sotia sa se va prezenta la aceasta competitie pentru promovarea in functie), i-a acordat calificative maxime iar apoi a emis o decizie de promovare a sotiei sale, act administrativ in baza caruia aceasta a realizat un folos material direct concretizat in cresterea salariala aferenta.

Parchetul sustine ca prin cele patru contracte acordate de Mircea Diaconu a fost realizat un folos material pentru sotia sa in cuantum total de 29.112 lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ