Senatorul Ilieșiu solicită conducerii ANI reevaluarea dosarului său de incompatibilitate

| 14 mar, 2014

Senatorul independent Sorin Ilieșiu solicită, printr-o scrisoare deschisă, președintelui Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, să dispună reevaluarea situației sale, în condițiile în care figurează pe lista celor 32 de parlamentari în cazul cărora ANI a constatat o stare de incompatibilitate.

Sorin Ilieșiu precizează că, la data de 14 februarie 2014, s-a prezentat la sediul ANI pentru a-i preda inspectorului de integritate Ionuț Pîndaru documentele aferente dosarului său și pentru a completa, sub îndrumarea acestuia, chestionarul standard al ANI.

Senatorul susține că la acel moment s-a strecurat un răspuns incomplet la întrebarea "În situația în care, la data intrării în exercițiul mandatului, vă aflați în una din situațiile de incompatibilitate (...), precizați data la care ați informat Biroul permanent al Camerei din care faceți parte, respectiv data la care ați renunțat la una dintre funcțiile/calitățile care au atras respectiva stare de incompatibilitate", motiv pentru care solicită să i se ofere posibilitatea de a reveni cu completările de rigoare.

"Din discuția avută cu domnul inspector, am înțeles că situația s-a lămurit odată ce am adus respectivele documente, în sensul că am adus dovada că am demisionat din calitatea de administrator la SC VIDEO DIALOG SRL în termenul legal de 25 ianuarie 2013. (...) Domnule președinte, am constatat că am răspuns incomplet la paragraful nr.4 din chestionarul standard al ANI. (...) Un răspuns complet ar fi trebuit să fie: "La data de 27 decembrie 2012 am notificat Biroul permanent al Senatului cu privire la starea de incompatibilitate în care mă aflam momentan în urma dobândirii calității de senator în condițiile în care dețineam și calitatea de administrator al SC VIDEO DIALOG SRL, menționând că în cursul lunii ianuarie 2013 îmi voi da demisia din funcția de administrator", explică Ilieșiu, în scrisoarea citată de Agerpres.

El menționează că la data de 25 ianuarie 2013 și-a dat demisia din calitatea de administrator al societății respective, iar la 29 ianuarie 2013 a înștiințat Biroul permanent al Senatului de acest lucru.

"Având în vedere că am respectat întru totul Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, precum și termenele prevăzute de această lege, vă solicit să dispuneți reevaluarea integrității mele, în contextul în care instituția pe care o prezidați m-a inclus pe lista celor 32 de parlamentari considerați 'incompatibili'", se arată în scrisoare.

Ilieșiu susține, de asemenea, că în chestionarul standard al ANI a precizat că a făcut toate demersurile necesare pentru înlăturarea stării de incompatibilitate, iar de la câștigarea alegerilor din 10 decembrie 2012 ca senator de Sibiu nu a semnat niciun act în calitate de administrator al SC VIDEO DIALOG SRL și nu a ridicat bani din conturile acestei societăți.

Tag-uri: ANI, Sorin Ilieşiu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ