POLIŢIA ÎN ACŢIUNE: Au fost aplicate peste 1.000 de amenzi doar într-o singură zi

| 28 noi, 14:21

Poliţiştii de la transporturi şi cei de la rutieră au aplicat într-o singură zi peste 1.000 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie şi rent-a-car, după ce au verificat aproape 2500 de autoturisme, potrivit Agerpres.

Sursa citată adaugă că acţiunea s-a desfăşurat la data de 25 noiembrie, sub coordonarea Direcţiei Rutiere şi Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul IGPR, poliţiştii efectuând verificările în zona aeroporturilor, a Gării de Nord Bucureşti şi staţiilor de cale ferată din municipiile reşedinţă de judeţ. 

"Cei 430 de poliţişti de la rutieră, 162 de poliţişti de la transporturi şi 53 de reprezentanţi ai altor instituţii cu atribuţii în domeniu angrenaţi în activităţi au verificat autovehiculele care efectuează transport în regim de taxi.Pe parcursul unei zile, au fost verificate 2.439 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate, au fost constatate trei infracţiuni şi au fost aplicate 1.033 de sancţiuni contravenţionale", se arată în comunicat. 

IGPR precizează că, dintre abaterile constatate, 860 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi 221 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/ 2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. 

Ca măsură complementară, au fost reţinute trei permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce şi au fost retrase 56 de certificate de înmatriculare. 

În urma controalelor, poliţiştii au depistat o femeie, de 49 de ani, din Bucureşti, care efectua în condiţii în afara legii transport rutier de persoane în regim taxi în zona Gării de Nord. 

"Poliţiştii au constatat că aceasta a intervenit asupra componentelor aparatului de taxat, în scopul neincluderii unor venituri în memoria fiscală a aparatului şi i-au aplicat o sancţiune contravenţională", se arată în comunicat. 

De asemenea, poliţiştii au depistat un bărbat, de 60 de ani, din localitatea Firiteaz, judeţul Arad, în timp ce efectua transport ilegal de persoane în regim de taxi, cel în cauză fiind sancţionat contravenţional, iar ca măsură complementară i s-a aplicat suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pe o perioadă de şase luni, mai informează IGPR.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ