Ponta a rămas singurul lider real al USL

| 22 feb, 2014

În toate declarațiile sale publice recente, premierul Ponta nu face altceva decât să întărească situația de fapt de până acum: aceea de unic ider al USL. De la bun început social-democratul Ponta a avut o poziție fruntașă în binomul de conducere al uniunii politice, fapt remarcat în primul rând de adversarii acestuia, care nu l-au menajat deloc.

Atac după atac, toate au fost orientate mai ales împotriva acestuia, în timp ce la adresa lui Antonescu se vehiculau mai degrabă calomnii conjuncturale, legate de lenea, somnolența și absențele inexplicabile ale acestuia. Centru de comandă al USL s-a cristalizat în mod firesc în jurul liderului PSD, care a avut de tras și la căruța împotmolită bine de guvernul anterior.

Din fericire pentru Victor Ponta și în pofida atacurilor și a sabotajelor de tot felul, venite nu numai din partea PDL dar și a președintelui Băsescu personal, rezultatele economice nu au întârziat să apară. Contestate propagandistic, inițial, acestea nu au mai putut fi ignorate nici măcar de Băsescu, din clipa în care au fost remarcate de analiștii și observatorii economici din străinătate.

Cu greu se poate ignora faptul că România are cea mai mică inflație de după revoluție și că țara noastră este considerată de cele mai prestigioase publicații economice a treia economie emergentă din zonă, alături de Polonia și Ungaria. Însuși președintele Băsescu, aflat în vizită oficială la Ankara, s-a lăudat conjunctural cu rezultatele economiei românești, omițând însă să precizeze că meritele revin, nomina odiosa, tocmai guvernului USL pe care a făcut tot ce i-a stat în putință să-l critice și mai apoi să-l saboteze.

Întors în țară, până și un orator neglijent ca Băsescu a simțit nevoia să dreagă busuiocul și a întors calimera, admițând rezultatele economice îmbucurătoare, dar cu mențiunea veninoasă că acestea s-ar datora acumulărilor din 2008, 2009 și 2010, cu alte cuvinte, merite ar exista dar acestea ar reveni guvernului marionetă Boc. Ori, dincolo de disperarea evidentă a președintelui interesat să scape din fundătura logică, putem remarca că o asemenea găselniță căznită ilustrează doar natura duplicitară a șefului statului care, la final de mandat, ar spune orice și oricui, dar în zadar... Oricum toți aceia care au urmărit cu atenție și obiectivitate evoluția economiei în perioada menționată știu că singurele acumulări ale echipei Boc-Băsescu sunt din categoria pierderilor și arieratelor, o moștenire negativă constrângătoare lăsată cu nepăsare sau chiar cu intenție în seama guvernului USL.

Toate termenele de plată ale unor sume uriașe, angajate sau neglijate de Emil Boc, începeau să curgă – ca din întîmplare – din 2013, dacă ar fi să ne amintim doar de uriașa datorie de peste 6 milioane de euro față de profesori, care și-au recâștigat drepturile bănești acționând în instanță guvernul PDL. Dar de plătit, guvernul USL a început să plătească toate aceste arierate cât și primele tranșe de returnare a împrumuturilor externe, așa că despre ce vorbește Traian Băsescu? Singurele acumulări adevărate, care să nu reprezinte o creștere a datoriei publice a statului român, pentru perioada indicată, au apărut în conturile asfaltatorilor, a celor care au pus borduri, terenuri de fotbal în pantă și telegondole pentru primarii portocalii de prin țară.

Am mai reținut, scăpat pe surse, în presă și creșteri, menționate în procesele verbale ale organelor de anchetă, ale anumitor conturi bancare secrete, de prin Dubai, dar n îndoim sincer că la acestea s-a referit președintele. Revenind la Victor Ponta, acesta a punctat în discurs tot ce a uitat să spună liderul de umplutură al USL, Crin Antonescu: și că Băsescu dă în investitori și că a pus tunurile pe miniștrii cu ale căror rezultate se laudă, când nu e în țară. Crin Antonescu lipsește din peisajul acestor precizări și luări de poziție împotriva atacurilor lui Traian Băsescu la guvernarea USL.

Așa cum sublinia și liderul PSD, Crin Antonescu a decis să candideze la alegerile prezidențiale, dar fără să-și mai asume responsabilitatea guvernării, considerând mai ușor de urmat modelul atâtor președinți care au fost aleși după ce au profitat din opoziție de votul negativ și resentimentele acumulate de români. Că guvernarea se va numi în continuare USL sau va fi reșapată ca USD, un lucru este sigur: uniunea forțelor politice aflate la putere a avut, are și va avea în continuare un singur lider adevărat, al doilea fiind doar un simplu balast, a cărui aruncare peste bord mai mult ajută decât cauzează.

Tag-uri: psd, usl, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 feb, 2014
Horia Nabot
Laudă-mă umilă slugă, că-ți bag ceva mălai în pungă
Pe cai mari se crede Tonta, din ciolan și-a tras ciosvârta și înfulecă de zor. nu-i mai pasă de popor.
Taxe, biruri și accize, când nici n-a ieșit din crize... își freacă mâinile strașnic, c-a păcălit un aliat vașnic.
Decontarea va veni, când lumea îl va huidui și-n zadar se va jeli ... căci răsplata lui va fi, după micimea inimii !
24 feb, 2014
cantautor
Bă Horia...
Du-te de te culcă, că treaba asta cu versificația e de porc. Serios. Tu te citești ce mizerii produci? Te-oi crede și tu vreun Păunescu.
22 feb, 2014
tudor
ROMANIA PARALELA
CRED CA STATISTICA LUI PONTA E CA CEA A LUI CEAUSESCU.SI LA FUNCTII L-A EGALAT. DOAR CA DE TRAIT TRAIM CHIAR MAI RAU DECIT PE VREMEA LUI CEAUSESCU.GUVERNANTII SI PRIVILEGIATII ,PROBABIL,TRAIESC MAI BINE. DE 24 DE ANI,TOTI,FAC STATISTICI.IN VIATA REALA ,MAJORITATEA ROMANILOR,TRAIESC MAI RAU DECIT INAINTE DE 1989.DESPRE CE PERFORMANTE SCRIE ACEST INDIVID ?CARE SECTOR ECONOMIC ESTE MACAR LA NIVELUL DIN 1989? CRED CA DIMENSIUNEA GUVERNULUI SI STRUCTURA INSTITUTIILOR STATULUI.LA ACEST CAPITOL DEPASIM SUA SI GERMANIA !ATENTIE,NU SINT NOSTALGIC SI NICI PRIVILEGIAT AL FOSTULUI REGIM ! SI NICI PUPINCURIST NU SINT.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ