Ponta, patru ani în fruntea PSD

| 22 feb, 2014

Pentru Victor Ponta, cel mai tânăr premier al României, cei patru ani petrecuți în fruntea partidului se suprapun cu istoria neromanțată a reușitelor PSD, în opozișie și la guvernare. Partidul ajuns la guvernare după 8 ani nu a avut un drum prea ușor de parcurs, iar ascensiunea liderului PSD a fost de la bun început una care a presupus deopotrivă efort și încăpățânare.

Azi îl privim pe Victor Ponta ca exemplificarea politicianului român cu cel mai rapid succes. La început însă, după câștigare alegerilor interne împotriva lui Mircea geoană, nu puțini au fost cei care nu-i dădeau tânărului Ponta prea multe șanse. PSD era la acea dată un partid greoi, împins și menținut de adversari într-o opozișie ce nu părea să se mai sfârșească. S-a spus atunci că ascensiunea lui Victor Ponta este o încercare de primenire la vârf a unui partid care pentru foarte multă vreme nu și-a identificat resursele pentru o necesară reformă internă. Ponta a reușit atât reforma partidului, bazându-se pe experiența și succesul organizației tineretului social-democrat, dar a făcut un incredibil salt înainte și pe plan politic, propulsând formațiunea sa în cea mai efectivă alianță din istoria politică contemporană a României. Existența USL trebuie privită, dacă nu ca meritul exclusiv al lui Victor Ponta, măcar datorându-se în cea mai mare măsură inspirației, eforturilor și mai ales sacrificiilor tânărului lider al PSD. Toate încercările prin care USL a trecut în lupta politică din 2012 și mai apoi ca portdrapel al unei guvernări anevoioase și totuși pline de rezultate pozitive în 2013, îl are pe Victor Ponta ca vârf de lance, privit de toți adversarii acestuia ca principala țintă de atac.

Datorită lui Victor Ponta PSD s-a menținut până în prezent ca principalul partid din Romania care s-a luptat pentru destabilizarea regimului autocratic al lui Traian Băsescu, în opoziție dar și la guvernare. Prin eforturile conjugate ale lui Victor Ponta și a celorlalți lideri politici din PNL și PC a fost construită cea mai puternică aliantă politică din ultimii 20 de ani, Uniunea Social Liberală.

Ca urmare a eforturilor depuse de Victor Ponta din postura de lider al PSD, co-președinte USL și prim-ministru al României, au fost reîntregite salariile, au fost returnați pensionarilor banii reținuti abuziv de guvernele PDL, au fost redeschise spitalele, s-au dezghețat posturile în sănătate și poliție.

În acești ultimi patru ani marcanți pentru PSD, în România au pcrescut pentru prima oară pensiile, salariul minim și s-a revenit asupra reducerii nivelului indemnizației pentru mame. Toate acestea reprezintă aplicare eficientă și rezultatele notabile ale politicilor social-democrate în slujba cărora Victor Ponta a militat ca lider de partid și de alianță guvernamentală, nu în ultimul rând ca premier al guvernului. Rezultatele economice ale guvernului condus de Victor Ponta nu s-au lăsat așteptate și au fost consemnate atât în țară cât și în străinătate, de cele mai prestigioase organisem și publicații economice. România a accelerat în 2013 absorbția de fonduri UE –atrăgând de peste patru ori mai multe fonduri decât în întreg intervalul 2007-2011. La începutul anului 2014, rata de absorbție depășește 34%, față de 7% cât era în mai 2007.

Aprecierea cea mai subtilă a meritelor politice și economice de care a făcut dovadă premierul Victor Ponta în tot acest timp o reprezintă cuvintele de laudă la adresa rezultatelor economiei românești, aduse de principalul său adversar, președintele Traian Băsescu, în timpul unei vizite oficiale în Turcia.

Tag-uri: Guvern, psd, usl, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 feb, 2014
Virgil
nu ne miram
Esti frate cu Liviu Pop, cel care a aranjat spalarea lui Ponta de plagiat?
Atunci nu ne miram de pupincurism!
22 feb, 2014
bulkreb
e bun?
e bun rahatul?
22 feb, 2014
Horia Nabot
Dacă-n prezidențiale nu câștigați, la știuta 'brutărie' ceva la rece o să gustați'
Un politruc, destul de năuc ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ