PNL rupe USL: Atacurile liberalilor la adresa premierului Victor Ponta și a PSD se intensifică

| 22 feb, 2014

Numărul atacurilor lansate de Crin Antonescu și de membrii PNL la adresa premierului Victor Ponta și a PSD a crescut într-un mod accelerat în ultimele zile, în contextul discuțiilor despre intenția liberalilor de a rupe USL și de a ieși de la guvernare.

Statisticile extrase dintr-un punctaj intern de comunicare al PNL, făcut public pe site-ul stiripesurse.ro, arată că atacurile liberalilor la adresa lui Victor Ponta (16 la număr), sunt de opt ori mai multe decât cele care-l vizează pe Traian Băsescu (doar 2 atacuri). Cifrele sunt similare cu statistica privind numărul atacurilor lansate de Crin Antonescu spre Victor Ponta – în jur de 60 pentru luna februarie – care au marcat o apropiere de strategia de comunicare a președintelui Băsescu.

Mai mult, numărul acuzelor și al referirilor negative la adresa PSD / USD (20) este complet disproporționat cu cel al atacurilor la adversarii politici din PDL (doar 1 atac). Se pare că liberalii preferă să-și ignore foștii adversari apropiați de Traian Băsescu, fapt ce ar putea indica o dorință de apropiere față de democrat-liberali.

Imaginea de ansamblu a atacurilor din punctajul PNL pentru acest weekend este următoarea:

·         Referiri negative la VP: 16
·         Referiri negative la TB: 2

·         Referiri negative la PSD / USD: 20
·         Referiri negative la PDL: 1

Mesajele pe care comunicatorii politici ai Partidului Național Liberal trebuie să le „recite la TV în weekend” vizează mai multe domenii, printre care și criza din USL, înființarea Uniunii Social Democrate (USD), ieșirea de la guvernare și trecerea PNL în opoziție, dar și relația liberalilor cu Traian Băsescu.

Membrii PNL sunt încurajați să susțină că nu va fi acceptat un vicepremier din partea PC drept cale de compromis pentru detensionarea situației din USL și să amenințe că vor cere demisia premierului Victor Ponta în cazul în care PNL va ieși de la guvernare.

Totodată, politicienii liberali trebuie să susțină că PNL nu este o anexă a PSD, solicitând în paralel desființarea Uniunii Social Democrate, formată din PSD, UNPR și PC. O situație relativ absurdă, în condițiile în care se precizează în materialul cu mesaje că PNL este de acord ca social-democrații, progresiștii și conservatorii pot merge într-o „formulă comună”, separat de liberali, la alegerile europarlamentare.

Termenii folosiți de comunicatorii liberali sunt extrem de duri la adresa lui Victor Ponta și a PSD, existând acuze privind o „presiune treptată și agresivă”, „contravenții flagrante” și „o majoritate ilegitimă”.

În privința relației lui Crin Antonescu și a PNL cu președintele Traian Băsescu, în documentul intern de partid se specifică faptul că „important nu este de câte ori te întâlnești cu Traian Băsescu, ci dacă faci politica lui Traian Băsescu”, cu mențiunea că șeful statului va fi un adversar politic “până la finalul mandatului său”. Este interesantă această remarcă explicită, pentru că în același timp nu este clar care ar fi intenția liberalilor în privința unei colaborări cu Traian Băsescu după ce acesta își va termina mandatul la Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 feb, 2014
Horia Nabot
Crinu-i frumos, miroase savuros - însă-i otrăvitor când e tăiat și mâncat de-un omnivor chior ori de alt plagiator !
Existența nesimțită și dezgustătoare a USD, plagiată la scară mare emană o pestilențioasă duhoare. Pe astfel de hoți, cum să-i mai ți ca aliați ?
Cea mai amăgitoare ar fi acum o-mpăcare iar cea mai corectă mișcare este să meargă fiecare cum știe - pe-al său drum.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ