Ponta: Aş fi demisionat dacă eram preşedintele României şi fratele meu era arestat

| 07 iul, 2014

Victor Ponta a declarat luni că dacă ar fi fost preşedintele României, iar fratele său ar fi fost arestat ar fi demisionat.

"Eu dacă aş fi fost preşedintele României şi fratele meu era arestat aş fi demisionat. Din două motive: primul - preşedintele României (...) are în atribuţiile constituţionale numirea în funcţie a procurorilor şi judecătorilor. Mâine, dacă trebuie, CSM sau ministrul Justiţiei, în funcţie de poziţia ocupată, propune numirea în funcţie a unui judecător sau a unui procuror. Aceasta se poate face doar prin decretul preşedintelui. În momentul în care fratele tău este arestat, în momentul în care alţi membri ai familiei sunt cercetaţi în diverse alte zone, eu nu spun că există o relaţie directă, că pune Traian Băsescu mâna pe telefon şi sună la judecători sau procurori, spun doar că este vorba aici despre un tip de relaţie constituţională pe care nu poţi să o ai cu cei pe care îi numeşti tu şi trebuie să îţi cerceteze membrii familiei', a explicat Ponta, la postul B1 TV.

Citeşte şi: DNA: Înregistrările cu Mircea Băsescu sunt autentice


El a adăugat că al doilea aspect este legat de faptul că 2014 este un an extrem de special pentru tot ceea ce înseamnă numirile şi reaşezarea structurilor de conducere europene şi de agendă a viitoarei Comisii Europene, iar preşedintele Băsescu are oricum o poziţie oarecum fragilă, care nu îi e imputabilă, a unui om despre care se ştie că pleacă din funcţie.

Premierul a menţionat că, în acest moment, nu există niciun fel de dialog instituţional între el şi preşedintele Traian Băsescu.

"Preşedintele mi-a spus foarte clar că ştie ce are de făcut, nu are nevoie să se sfătuiască cu mine, un gen de aroganţă tipică unuia mult mai tânăr. Eu mă gândeam că, pe măsură ce avansezi în vârstă, eşti mai înţelept. La domnia sa e invers. (...) Aş minţi să vă spun că vreau sfaturi de la domnul Băsescu, eu îl consider un personaj negativ de la care am de învăţat doar ce să nu fac. El, cu o singură excepţie, cea referitoare la faptul că a lăsat cele două servicii de informaţii, SRI şi SIE, să se modernizeze, să se reformeze, din punctul meu de vedere e la 'aşa nu'. Probabil că şi dumnealui are aceeaşi părere despre mine", a spus Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ