Ponta aşteaptă de la parlamentari să decidă sistemul de vot pentru românii din străinătate

| 15 dec, 2014

Premierul Victor Ponta a transmis parlamentarilor că aşteaptă din partea lor să decidă atât sistemul de vot pentru românii din străinătate, cât şi procedurile dintre momentele electorale, arătând că este nevoie de o reformă a serviciilor consulare.

"Guvernul va implementa toate deciziile, atât la nivel administrativ, dar în primul rând legislativ pe care dumneavoastră le veţi lua legate de interesele românilor din afara ţării. Trebuie ca Parlamentul să decidă sistemul legal, atât sistemul de vot, dar şi ceea ce se întâmplă între momentele electorale, pentru că este nevoie de o reformă a serviciilor consulare", a spus Ponta în plenul Parlamentului, la şedinţa de acordare a votului pentru noul guvern.

Potrivit Regulamentului Camerelor, Guvernul este învestit cu votul majorităţii parlamentarilor. Votul este secret, cu bile.

Hotărârea Parlamentului privind acordarea votului de încredere se semnează de preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului şi se înaintează de îndată Preşedintelui României spre a proceda la numirea Guvernului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ