Ponta: Băsescu vorbeşte nişte tâmpenii pe care nici un om cu trei clase nu ar trebui să le spună

| 17 feb, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, despre acuzaţiile pe care preşedintele Traian Băsescu i le-a adus într-o emisiune televizată, că şeful statului vorbeşte nişte tâmpenii pe care nici un om cu trei clase primare nu ar trebui să le spună dar că, din fericire, nu îl ia nimeni în serios.

"Domnul preşedinte vorbeşte nişte tâmpenii pe care nici un om cu trei clase primare nu ar trebui să le spună. Din fericire, nu îl ia nimeni în serios. Cum poate să spună preşedintele unei ţări din Uniunea Europeană că cineva manipulează cursul de schimb? E mai mult decât o iresponsabilitate, e pur şi simplu o tâmpenie îngrozitoare", a punctat Victor Ponta, citat de Mediafax.

Premierul a răspuns la acuzaţiile preşedintelui Traian Băsescu, privind manipularea cursului valutar, prin intervenţia la prim-vicepreşedintele BNR, Florin Georgescu.

Despre afirmaţia preşedintelui că ia în calcul să depună plângere penală pe numele său, Ponta a spus: "Să depună 700 de plângeri penale, să fie fericit".

Victor Ponta a comentat afirmaţia preşedintelui potrivit căreia Guvernul este ilegal, spunând: "Nu este al lui Băsescu, logic". Despre miniştrii demisionari pentru care nu se semnează demisiile, premierul a spus: "Şi ce treabă are el cu treaba asta?".

"Vor sta în funcţie (miniştrii demisionari - n.r.) până în momentul în care pot să trimit o nouă propunere de ministru, pentru că eu răspund de funcţionarea Guvernului, nu domnul Băsescu şi pentru că nu pot accepta ideea în care un minister, Finanţe, în cazul de faţă, Sănătate, Economie, să nu aibă deloc titular. Asta înseamnă că nu are nimeni voie să semneze, nici măcar secretarii de stat", a mai spus premierul Victor Ponta.

El a menţionat că ceea ce şi-ar dori să facă chiar astăzi, când pleacă de la Parlament, este să meargă la birou şi să semneze propunerile pentru Klaus Iohannis, Eugen Nicolăescu, Cristian Buşoi şi Teodor Atanasiu, şi să le trimită la Cotroceni, astăzi.

"Dar pentru asta există, evident, şi este absolut necesară şi voinţa celor patru, şi cred că, dacă îmi spun că sunt de acord, eu astăzi trimit propunerile cu cei patru", a mai spus Ponta.

Ponta a reiterat şi ideea potrivit căreia USL trebuie să rămână unită.

"Eu sunt cel mai reţinut în declaraţii şi, repet, cu riscul de a vă supăra dumneavoastră, de la presă, pe mine, ideea că USL trebuie să rămână unit, Guvernul trebuie să rămână cu sprijinul USL şi al grupului minorităţilor, aşa cum a fost de la început, şi asta este cel mai important", a spus premierul.

Ponta a mai spus că, atât timp cât este liderul PSD şi unul dintre cei trei lideri ai USL, poate să vorbească în numele PSD şi al USD că cea mai bună formulă, pentru care face toate eforturile de guvernare, este USL, alături de liberali, conservatori şi alături de grupul minorităţilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ