Băsescu, supărat că i se ia din putere

| 17 feb, 2014

Învrăjbirile la care face apel Traian Băsescu nu au legatură cu Victor Ponta, ci sunt expresia propriei frustrări. După mai mult de nouă ani de mandat în fruntea României, actualul preşedinte lasă în urma sa un adevărat fiasco.

Traian Băsescu lansează atac după atac la adresa Executivului, ţinta predilectă fiind premierul Ponta. Logica este cât se poate de simplă – tot ceea ce se mişcă bine în România trebuie pus la zid şi discreditat. Abordarea lui Traian Băsescu nu mai miră pe nimeni şi este una din etichetele care marchează cele două mandate ca preşedinte al României.

O dovedeşte şi atacul recent al Cotroceniului la primul ministru. „Observaţi această goană a lui Victor Ponta de a subordona tot. Nu vreau ca Banca Naţioană să ajungă la cheremul guverului. Teama mea e să nu pice sub control politic Banca Naţională. Mai am un argument. Am cerut ca România să facă parte din uniunea bancară. Nici până acum nu am văzut vreo reacţie din partea BNR şi a guvernului. Bine, sunt vreo şapte legi de modificat, dar nu am văzut nici un aviz în acest sens”, a spus şeful statului la B1TV. De altfel, modul obsesiv în care şeful statului a repetat că Victor Ponta vrea să controleze tot arată, de fapt, sindromul omului care pierde din putere.

Discursul preşedintelui nu numai că este neconvingător, dar este şi o dovadă de ipocrizie. Traian Băsescu a acţionat în repetate rânduri abuziv în raport cu instituţiile statului, s-a raportat conflictual la toţi actori politici sau instituţionali care, la un moment dat, s-au aflat deasupra preşedintelui la capitolul credibilitate.

Adevărul este că deciziile recente acuzate de Traian Băsescu nu vizează nici pe departe impunerea unui control al Guvernului în relaţia cu BNR sau cu alte instituţii ale statului. Din contră, Victor Ponta a conlucrat cu banca centrală pentru a identifica acele soluţii care să vină în întâmpinarea românilor, aşa cum este cazul proiectului privind reeşalonarea creditelor pentru românii cu venituri modeste.

Învrăjbirile la care face apel Traian Băsescu nu au legatură cu Victor Ponta, ci sunt expresia propriei frustrări. După mai mult de nouă ani de mandat în fruntea României, actualul preşedinte lasă în urma sa un adevărat fiasco. Divergenţe cu adversarii politici, dar mai ales cu partenerii, tensiuni cultivate în permanenţă pe scena politică şi conflicte pe care Traian Băsescu le-a aprins cu stăruinţă, fără a ţine cont niciun moment de adevăratele aşteptări şi priorităţi ale cetăţenilor.

Nu întâmplător Traian Băsescu s-a înconjurat numai de politicieni servili. Emil Boc sau Elena Udrea sunt doar două dintre “modelele” politice pe care şeful statului le-a promovat. Cei doi nu i-au pus niciodată la îndoială ideile şi nu i-au ieşit din cuvânt.

Şeful statului simte cum puterea pe care a deţinut-o ani la rândul îi scapă printre degete. Iar manifestările agresive la adresa primului ministru nu sunt altceva decât ultimele zvâcniri ale lui Traian Băsescu la vârful scenei politice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 feb, 2014
dobre
anti felix
ha!ha! articolul lui pesedel +motanel.
18 feb, 2014
cantautor
astazi Johannis va fi vicepremier...
in caz contrar,USL moare...
in ambele cazuri,Ponta pierde...
s-ar putea sa castige ala micu...
pe surse,i se reduce datoria ....
18 feb, 2014
Petre
@Ana
Fa,Ano ....la oale si la cratite ,...fuga...mars !!
18 feb, 2014
esticretindecitetratez
tu esti colonelul Dogaru?
18 feb, 2014
gabor
greata
Andrei pop , intradevar primiti o gramada de bani pentru ceea ce scri in articolele tale .
Esti un mare mincinos si natang .
Cred ca ai sange de la Ponta , ura de la Felix si prostia de la Pacala .
Mi-e greata cand iti vad poza , nici nu iti voi mai citi articolele , mincinoae , pline de ura si invrajbire .
Mai sti rugaciunea TATAL NOSTRU ?
17 feb, 2014
ion vasile
Hai, spune-ne ANDREI POP, cati bani primesti pentru penibilele articole pe care le scrii ? Mereu ne intoxici cu desantata propaganda promovata de FELIX ! De la o vreme incoace, este suficient sa iti vad poza si traiesc o puternica senzatie de greata. Macar merita ?
17 feb, 2014
Ana
Dar dumneata Domnule Vasile, cam cat primesti pt o postare?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ