CCR a decis ce nu trebuie să fie în Constituţie. Băsescu vorbeste prea mult. Antonescu, deloc

| 17 feb, 2014

Comportamentul lui Băsescu alimentează o serie de zvonuri tot mai prezente pe scena politică şi anume că între şeful de la Cotroceni şi liderul PNL ar fi o înţelegere de colaborare. Un articol de pe Obiectiv.info ne arată că „pe surse circulă informaţia că la CCR s-a format o nouă majoritate care va susţine acţiunile lui Băsescu”, iar acest lucru ar fi fost posibil cu sprijinul PNL.

Crin Antonescu avea sau încă are şansa să-şi lege numele de un mare proiect de modernizare al României: modificarea Constituţiei. Ca Preşedinte al Comisiei pentru revizuirea Constituţiei avea şi încă are toate pârghiile pentru a propune o Constituţie modernă, care să ajute la dezvoltarea României. Dar se pare că primul examen în faţa CCR a fost un eşec. Judecătorii Curţii au găsit neconstituţionale nu mai puţin de 26 de formulări. Cum era de aşteptat, Traian Băsescu nu a scăpat momentul de a lansa atacuri dure la adresa USL: „puteau să o scrie şi băieţii care fac trafic cu etnobotanice la Chibrit”. Partea interesantă însă este că Antonescu a fost menajat de Băsescu, iar pe de altă parte, virulenţa atacului trădează faptul că Preşedintele României nu era străin de decizia CCR.

Istoria ne arată că Băsescu este un adeversar redutabil şi că nu iartă atunci când i se iveşte oportunitatea de a lovi. Totuşi, în ceea ce priveşte eşecul modificării Constituţiei, şeful de la Cotroceni a fost destul de blând cu Antonescu, însă nu a ezitat să lanseze atacuri virulente la adresa USL. „Lipsă de profesionalism. Au fost neprofesionişti în comisia de revizuire. Nu cred că se pune problema amânării. Eu cred că putem scrie de pe acum eşec pe această tentativă de revizuire. Este eşecul USL. Crin Anonescu nu are pregătirea necesară să fie şeful unei comisii de revizuire a Constituţiei. El este un amator din acest punct de vedere”.

Comportamentul lui Băsescu alimentează o serie de zvonuri tot mai prezente pe scena politică şi anume că între şeful de la Cotroceni şi liderul PNL ar fi o înţelegere de colaborare. Un articol de pe Obiectiv.info ne arată că „pe surse circulă informaţia că la CCR s-a format o nouă majoritate care va susţine acţiunile lui Băsescu”, iar acest lucru ar fi fost posibil cu sprijinul PNL.

În traducere liberă,  judecătorii propuşi de Băsescu şi cei de PNL colaborează în favoarea Preşedintelui României. Şi se pare că noua majoritate de la CCR este funcţională prin faptul că printre articolele declarate neconstituţionale se află şi cel în care se menţionează că Preşedintele are obligaţia de a desemna un premier de la partidul care a obţinut în alegeri numărul cel mai mare de mandate în Parlament.

Dacă nu era niciun parteneriat între Băsescu şi Antonescu, cu siguranţă Preşedintele României ar fi lansat atacuri usturătoare la adresa liberalului de genul: cum să pui un profesor mediocru de istorie în fruntea unei comisii aşa de importante; e normal ca procesul de revizuire al Constituţiei să fie un eşec având în vedere că  cel mai bun expert al PNL în drept constitutional, Gigi Becali, este la închisoare. Cu siguranţă Preşedintele reuşea să ne surprindă, dar ce rămâne este faptul că Antonescu în loc să fie amintit în istorie ca Preşedintele care a modernizat România, are marea şansa să fie reţinut ca cel care a distrus USL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 feb, 2014
cantautor
marile proiecte marca PSD:
regionalizare,descentralizare,privatizare...zero
uita-te la barna din ochii tai inainte de a vedea paiul altora
iar esecul modificarii constitutiei este % 50/50
plus ala micu....cu datoria aia mare la varanul
18 feb, 2014
aladecaretiazismatasateferesti
basistule...
noi vrem USD nu USL..
vrem accize mari si impozite la fel...
sa se invete populatia minte sa-l mai voteze pe Basescu
pe surse ,Obiectiv a aflat ca el candideaza din nou...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ