Monica Macovei: USL să retragă proiectul de revizuire a Constituţiei

| 18 feb, 2014

Europarlamentarul PDL Monica Macovei consideră că USL ar trebui să retragă proiectul de revizuire a Constituţiei, ea invocând constatările Curţii Constituţionale în acest caz.

' USL a eşuat în acest proiect şi nu mai are decât o singură opţiune politică: să renunţe la modificarea Constituţiei pe interese înguste de gaşcă şi să retragă proiectul din Parlament. Modernizarea Constituţiei şi clarificarea raporturilor dintre instituţiile statului reprezintă un proces vital pentru ţara noastră şi este o bătaie de joc să îl finalizezi în trei zile, aşa cum a făcut Crin Antonescu, alături de alţi politicieni habarnişti şi fără o consultare reală cu specialiştii şi societatea civilă', susţine europarlamentarul PDL, potrivit unui comunicat remis marţi Agerpres.

Macovei adaugă că USL are întreaga răspundere pentru eşecul revizuirii Constituţiei.

'În cârdăşie au introdus în Constituţie articole care să îi scape pe politicienii penali actuali şi viitori de anchete şi pedepse, şi împreună trebuie să-şi asume răspunderea pentru neconstituţionalitatea propunerilor făcute', declară europarlamentarul PDL.

Monica Macovei cere, ca atare, USL să retragă proiectul de revizuire a Constituţiei din Parlament înainte de publicarea motivării Curţii Constituţionale, 'având în vedere anunţul preşedintelui CCR şi faptul că peste 60% din modificări sunt criticate în unanimitate de Curtea Constituţională'.

'Este nevoie de un proiect nou, făcut de specialişti în drept constituţional şi de oameni care iubesc România şi dreptatea, pe baza analizei soluţiilor adoptate de alte ţări democrate şi după o dezbatere reală în care românilor să li se explice clar ce se modifică şi de ce', mai afirmă europarlamentarul PDL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 feb, 2014
Pintea
ref.constitutie
Ma intreb daca cei care s-au apucat sa modifice constitutia sunt intregi la cap.Niste oameni cu scaun la cap nu puteau sa propuna asemenea umodificari ,care nu au nimic in comun cu statul de drept sau cu democratia.Locul lor nu neste in parlament ci la cursuri de alfabetizare.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ