Ponta: Un preşedinte care cheamă oamenii în stradă la confruntări gândeşte ca în port

| 18 feb, 2014

Un preşedinte care cheamă oamenii în stradă la manifestări de tip confruntaţional gândeşte ca în port şi este total iresponsabil, a declarat premierul Victor Ponta, arătând că el condamnă o astfel de idee care ar întoarce România cu sute de ani în urmă.

El a susţinut declaraţia după ce preşedintele Traian Băsescu a afirmat recent că nu este necesară creşterea accizei la benzină şi motorină, menţionând că, dacă va fi cazul, va face ce nu a făcut până acum, adică îi va chema pe români să se apere în stradă.

"Vreau să condamn orice fel de persoană publică care cheamă la manifestări ilegale în campanie electorală, manifestări de tip confruntaţional. De altfel, acolo unde am competenţă, în cazul vicepremierului Dragnea, i-am spus că nu sunt de acord cu ideea că trebuie să ne confruntăm în stradă. Altcuiva nu am voie să-i atrag atenţia, dar vicepremierului am voie. Ideea de a ne întoarce cu sute de ani în urmă, în care fiecare îşi aduce grupul de susţinători în stradă ca să-şi impună cu forţa punctul de vedere este o idee pe care o condamn şi împotriva căruia dumneavoastră, ca instituţie nepolitică, trebuie să vă manifestaţi foarte clar", a spus Ponta în discursul susţinut la prezentarea bilanţului Jandameriei.

Ulterior, premierul a spus jurnaliştilor că i se pare total iresponsabil ca preşedintele ţării împreună cu Elena Udrea să cheme oamenii în stradă, dar că nu a fost de acord nici cu răspunsul lui Dragnea.

Într-o ţară democratică, nu ne batem în străzi cu suporterii şi un preşedinte care are o asemenea gândire gândeşte ca în port, unde trebuie să ne ducem cu prietenii să ne batem", a spus Ponta.

El a adăugat că acelaşi tip de proteste au apărut şi în Turcia, Grecia, Bulgaria, Ucraina, Bosnia şi că probabil "n-o fi chiar o întâmplare".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat recent că nu este necesară creşterea accizei la benzină şi motorină, menţionând că, dacă va fi cazul, va face ce nu a făcut până acum, adică îi va chema pe români să se apere în stradă.

El a făcut afirmaţia în contextul în care precizat că nu va semna acordul cu FMI dacă în text sunt menţionate creşterea accizei la benzină şi motorină precum şi "electorata".

Dacă apare o singură formulare legată de creşterea accizei la benzină şi motorină, pentru că înseamnă 42-43 de bani la fiecare litru, bani de care bugetul nu are nevoie, are nevoie însă Dragnea şi Ponta, să arunce bani către baronii locali, înainte de europarlamentare. Asta este realitatea taxei pe combustibil", a spus Băsescu.

Preşedintele a ţinut să precizeze că "va face ce nu a făcut de când este": "Pentru că ştiu că este o mare minciună, eu îi voi chema pe români să se apere în stradă, în mitinguri, pentru că eu pot demonstra şi am demonstrat că nu este necesar. Este un abuz".

În replică, preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat că preşedintele Traian Băsescu incită la violenţă şi la dezordine socială, el arătând că abia îl aşteaptă pe şeful statului să cheme lumea în stradă, adăugând: "Poate chemăm şi noi şi tranşăm lucrurile acolo".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 feb, 2014
DAN
RECIPROCITATE?!
CIND BOC ERA PRIM-MINISTRU ATI CHEMAT OAMENII IN STRADA CA SA PUNETI PRESIUNE SI SA FIE DEMIS! CAM ASTA URMEAZA???

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ