Ponta: China este pentru România un partener privilegiat

| 25 noi, 2013

China este pentru România un partener privilegiat, a declarat luni premierul Victor Ponta, afirmând că îşi doreşte ca relaţia dintre cele două state să rămână la fel de strânsă şi pe viitor.

'Doresc să salut cu deosebită căldură şi prietenie prezenţa la Bucureşti a prim-ministrului Li Keqiang şi a delegaţiei care îl însoţeşte. Este o vizită pe care pot să o cataloghez istorică - aproape 20 de ani de când un prim-ministrul al Chinei s-a aflat la Bucureşti. Vreau să mulţumesc pentru căldura primirii la Beijing la începutul lunii iulie. (...) China este pentru România un partener privilegiat, avem o relaţie de 65 de ani, excelentă din punct de vedere politic, economic, cultural şi educaţional. Au avut loc schimbări politice, dar relaţia dintre România şi China a rămas la fel de apropiată şi aşa ne dorim şi pe viitor. Îmi doresc, aşa cum am spus şi la Beijing, ca România să fie cel mai bun prieten al Chinei în UE şi în această regiune', a susţinut premierul Victor Ponta, la Palatul Victoria, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său chinez Li Keqiang.

Premierul român a salutat adoptarea unei declaraţii privind aprofundarea cooperării bilaterale, afirmând că aceasta este încă un pas în realizarea unui parteneriat cu adevărat strategic între România şi China.

'Dincolo de relaţiile politice, care sunt excelente, am discutat foarte mult despre relaţiile economice. China este un partener economic şi comercial important, dar potenţialul este mult mai mare şi trebuie să dezvoltăm aceste relaţii', a spus Ponta, arătând că exporturile României către China au crescut de la începutul anului cu 30%.

El a dat asigurări că de fiecare dată România va fi o gazdă bună pentru partenerii chinezi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ