Ce crede Traian Băsescu despre reuniunea prim-miniştrilor europeni cu oficialii chinezi

| 25 noi, 2013

Preşedintele Traian Băsescu apreciază ca fiind o şansă pentru România reuniunea la nivel de prim-miniştri din Europa Centrală şi de Est şi China, care se va desfăşura mâine la Bucureşti, dar atrage atenţia că evenimentul trebuie privit cu profesionalism.

"Din câte ştiu, pentru întreg acest spaţiu, China ar avea disponibilitatea de a investi circa zece miliarde de dolari în perioada următoare. Nimeni nu îţi dă aceste informaţii precis, dar asta este ceea ce eu ştiu. (...) Trebuie privite lucrurile cu prudenţă, dar mai ales cu profesionalism. Dacă vom înşira iarăşi lista de proiecte cu care m-am plimbat şi eu la Beijing, (...) dacă vor fi numai nişte înşiruiri şi memorandumuri, (...) vor rămâne literă moartă. Aici trebuie profesionalism. În spatele miniştrilor trebuie să fie tehnicieni", a spus Băsescu, astăzi, întrebat cu privire la prezenţa la Bucureşti, în aceste zile, a premierului chinez, precum şi a altor şefi de guverne din Europa.

El a adăugat că trebuie avut în vedere că România are în China "un partener care are încredere în noi".

Despre reuniunea la nivel de prim-miniştri din Europa Centrală şi de Est şi China, care se va desfăşura marţi la Bucureşti, Băsescu a spus: "Summit-ul trebuie privit cu profesionalism, este o şansă pentru România".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ