Ponta: Dacă bugetul e respins de Băsescu, nu putem da pensii mărite şi nu putem creşte salariul minim

| 02 dec, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat că o eventuală respingere a bugetului de către preşedintele Traian Băsescu ar putea avea o serie de efecte negative.

„De la 1 ianuarie, dacă preşedintele Traian Băsescu nu semnează bugetul, atunci nu înseamnă că nu mai dăm pensii. Dar nu putem da pensii mărite cu 3,76%, nu putem da subvenţiile pe agricultură, nu putem plăti deciziile judecătoreşti, nu putem creşte salariul minim pe economie, nu putem porni autostrada Transilvania, nici Comarnic – Braşov”, a spus Victor Ponta, în direct la România TV.

Totuşi, în privinţa relaţiei cu FMI, premierul a mai spus că nu pierdem nimic, pierderea fiind la proiectele cu bani europeni, la nivelul cofinanţării.

„Efectul imediat, vreau să-l explic foarte clar. Cu FMI nu pierdem nimic, că nu luăm bani de la ei. Unde pierdem e la Comisia Europeană, de acolo luăm bani. Pierdem la proiectele europene, punem cofinanţare de doar 5% la proiectele finanţate cu bani de la CE. Dacă nu, cofinanţarea e de 15%”, a mai spus premierul.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ