PONTA: Dacă România respectă independenta Moldovei, atunci s-o facă şi Rusia

| 29 aug, 14:39

Premierul Victor Ponta a declarat că Transnistria este parte a Republicii Moldova și că abordarea echilibrată a Guvernului de la Chișinău va conduce la rezolvarea problemei transnistrene, potrivit Agerpres.

"În ceea ce privește Transnistria, am avut câteva lucruri pe care le-am spus mereu. Cel mai bine știu cei de la Chișinău ce trebuie făcut, pentru că dacă dăm noi sfaturi de la București, nu iese bine. Doi, Transnistria este parte a Moldovei și nu se poate niciodată discuta altfel decât în termeni fundamentali și de principiu. Și cred că această abordare echilibrată a Guvernului de la Chișinău în care, practic, cetățenii moldoveni de pe partea cealaltă a Nistrului iată că au acuma avantajul pașapoartelor unei țări, Republica Moldova, care călătorește fără vize, avantajele Acordului de asociere la Uniunea Europeană și alte lucruri. Adică eu cred că o abordare echilibrată, dar în același timp respectând principiile va duce mai devreme sau mai târziu la rezolvarea problemei. N-o să se rezolve niciodată atât timp cât Transnistria va funcționa așa, ca o părticică a Federației Ruse într-o țară independentă cum e Moldova. Și dacă România respectă independența Moldovei cu atât mai mult ar trebui să o respecte Federația Rusă și toți ceilalți vecini ai săi", a declarat premierul.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ