Ponta: De la 1 iulie intră în vigoare ordonanţa privind neimpozitarea profitului reinvestit

| 15 apr, 2014

Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind neimpozitarea profitului reinvestit a fost finalizat şi postat pe site-ul Ministerului de Finanţe, măsura urmând a fi aplicată de la 1 iulie, a anunţat premierul Victor Ponta, marţi, la Palatul Victoria.

"Pe site-ul Ministerului de Finanţe a fost postat proiectul de ordonanţă de urgenţă privind scutirea de impozit a profitului reinvestit. Este o solicitare veche a mediului de afaceri pe care, în sfârşit, putem să o punem în aplicare începând cu data de 1 iulie. Cred că în acest fel toate companiile care reinvestesc profitul primesc un sprijin bine meritat care, inevitabil, se va traduce în noi locuri de muncă,(...) în noi avantaje pentru societatea noastră', a declarat premierul, la finalul ceremoniei de semnare a documentului 'Înţelegerea privind constituirea unei platforme de consultare între Guvernul României şi Coaliţia pentru Dezvoltarea României'.

Ponta a adăugat că Guvernul şi instituţiile financiare internaţionale vor lucra împreună 'umăr la umăr' în ceea ce priveşte 'reducerea contribuţiilor sociale, noul Cod fiscal, toate măsurile pe care România le implementează pentru modernizarea sistemului său legislativ şi fiscal'.

'Cred că având alături de noi mediul de afaceri vom lua măsuri mai bune şi vom reuşi să ne convingem partenerii internaţionali de seriozitatea acestor măsuri', a afirmat premierul.

Ponta a anunţat în context că marţi, 15 aprilie, pentru prima dată în istoria sa democratică, România s-a împrumutat cu o dobândă sub 4%. 'În urmă cu doi ani îmi propusesem să reuşim să ne împrumutăm sub 6%. Iată că acum ajungem sub 4%, ... o inflaţie de 1%. Sunt elemente care dau, dacă vreţi, semne asupra potenţialului României. Ţine doar de noi să reuşim să folosim acest potenţial, să-l punem să lucreze pentru binele ţării', a completat prim-ministrul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ