PONTA, despre atitudinea autorităţile ungare în criza refugiaţilor: Nu are legătură cu ideea de Europa

| 16 sep, 12:52

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că problema refugiaţilor este o problemă a Europei şi trebuie rezolvată împreună de statele membre, arătând că, din păcate, comportamentul oficialilor ungari nu are nicio legătură cu ideea de Europa, transmite Agerpres.

"România este o ţară ce a dorit să fie membru al Uniunii Europene pentru a respecta valorile europene. Problema refugiaţilor este o problemă a Europei şi trebuie să o rezolvăm împreună. Din păcate, comportamentul oficialilor maghiari nu are nicio legătură cu ideea de Europa. Ziduri, câini, poliţişti, arme - asta arată ca în anii '30 în Europa. E un lucru pe care îl spun cam toţi liderii europeni şi, dacă se supără sau nu se supără oficialii maghiari, mă interesează destul de puţin. Mă alătur tuturor liderilor europeni care sancţionează o atitudine ruşinoasă pentru Europa din partea autorităţilor şi politicienilor dintr-o ţară membră a UE şi anume Ungaria şi voi face acest lucru de câte ori va fi cazul", a afirmat Ponta, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că "ar fi o idee rea" ridicarea de către Ungaria a unui gard la graniţa cu România. 

"Realitatea este una singură şi anume garduri, câini, arme şi? Am rezolvat problema refugiaţilor? Nu am rezolvat-o. Ideea că pui un gard şi arunci problema în Serbia, în România, în Croaţia, în Austria nu are nicio legătură cu ideea de solidaritate şi de bună vecinătate. Aşa putem şi noi să aruncăm problemele la unguri. Şi ce am rezolvat?", a spus premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ