Victor Ponta: Nu mai avem absolut niciun dolar datorie la FMI

| 16 sep, 16:33

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că România nu are nevoie să împrumute bani de la FMI sau de la Comisia Europeană, însă a apreciat că acordurile cu instituțiile financiare internaționale sunt un lucru bun.

"Anul acesta terminăm și nu mai avem absolut niciun dolar datorie la FMI. Am plătit cu greu ceea ce s-a împrumutat și s-a cheltuit — bine, prost, mai degrabă prost — în 2010-2011 și guvernul împreună cu liderii politici vom discuta despre oportunitatea și condițiile încheierii unui nou acord cu instituțiile financiare internaționale", a declarat premierul Victor Ponta.

Şeful Guvernului a subliniat că România nu are nevoie de niciun dolar și niciun euro împrumut de la Fondul Monetar Internațional și Comisia Europeană, dar acorduri cu instituțiile internaționale, într-o perioadă frământată pentru regiune și pentru Europa, eu, personal, cred că sunt un lucru bun, însă decizia va fi luată la nivel politic", a mai  spus Ponta la începutul ședinței de guvern.

Acordul României cu FMI, CE și BM expiră la finalul acestei luni.

Tag-uri: FMI, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ