Victor Ponta: La EDUCAŢIE am negociat dur. Soluţia corectă şi adevărată este legea salarizării

| 16 sep, 15:50

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la debutul şedinţei de Guvern, că discuţiile cu sindicatele din educaţie pe majorarea salariilor vor continua şi şi-a exprimat speranţa că cele două părţi vor ajunge la o înţelegere. Ponta a precizat însă că "soluţia corectă şi adevărată" pentru toată lumea va fi legea salarizării, care ar urma să ajungă în octombrie în Parlament.

Premierul Victor Ponta a precizat că, de la 1 octombrie, va intra în vigoarea majorarea de salarii pentru angajaţii din sănătate şi a arătat Guvernul va ajunge, în cele din urmă, la o înţelegere şi cu sindicaliştii din educaţie.

"La educaţie am negociat dur şi o sa mai negociem, dar tot o să ne înţelegem. (...) Îşi doresc mai mult. Orice ban in plus pe care il avem il ducem spre sănătate şi educaţie. Însa solutia corectă şi adevarată pentru toată lumea este legea salarizării în domeniul bugetar. Doamna Plumb a spus că în luna octombrie o avem. Mergem în Parlament, o discutăm cu toată lumea. Cu cât o aprobăm mai repede, cu atât nu mai avem discuţii separate şi nemulţumiri.

Acest Guvern, în 4 ani de zile, nu a tăiat un leu de la nimeni. La unii a dat mai mult, la altii mai putin. Dar de tăiat n-a taiat. De fiecare dată cât ne certăm, ne certăm pe ce adăugăm, nu pe ce tăiem", a spus Ponta.

Negocierile dintre premierul Victor Ponta şi liderii sindicatelor din Educaţie nu au ajuns, marţi, la niciun rezultat, Guvernul propunând o majorare salarială de 10%, de la 1 decembrie, cu plata la 1 ianuarie 2016, iar sindicatele au dorit o creştere de 15%, din noiembrie, sau una de 20%, din decembrie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ