Ponta: Guvernul a îndeplinit toate procedurile privind Acordul de împrumut nerambursabil cu Republica Moldova

| 05 oct, 18:36

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Executivul a îndeplinit toate procedurile privind Acordul de împrumut nerambursabil cu Republica Moldova, iar documentul va fi trimis în perioada următoare spre aprobare în Parlament, transmite Agerpres.

"Am îndeplinit toate procedurile privind Acordul de împrumut nerambursabil către Republica Moldova şi trebui să îl semnăm zilele acestea şi să-l trimitem în faţa dumneavoastră spre aprobare. Deci, nu vă luaţi după ciudaţii care spun că nu putem să împrumutăm, ceva colegi de-ai dumneavoastră", a afirmat premierul, în plenul Camerei Deputaţilor, la finalul dezbaterilor de la "Ora primului-ministru" care a avut ca temă criza refugiaţilor.

Şeful Executivului şi-a exprimat speranţa că parlamentarii vor vota cu toţii Acordul convenit cu Chişinăul, pentru că "Moldova are nevoie de ajutor". 

Luni, secretarul executiv al PNL, Radu Carp, a susţinut că premierul Victor Ponta ar fi minţit atunci când a anunţat că România va acorda Republicii Moldova un împrumut rambursabil de 150 milioane de euro, întrucât ştia că acest lucru nu este posibil. 

"Victor Ponta a aflat după şedinţa de Guvern din 22 septembrie că un astfel de împrumut nu este posibil. A minţit opinia publică pe data de 30 septembrie, ştiind foarte bine că memorandumul respectiv nu este pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern şi nici nu avea cum să fie", a susţinut liberalul. 

Potrivit lui Carp, un asemenea memorandum de împrumut ar fi trebuit iniţiat de BNR şi Ministerul Finanţelor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ