Ponta: Se joacă acum soarta Republicii Moldova. Este responsabilitatea noastră să ținem ‪Moldova‬ în tabăra pro-europeană

| 06 oct, 09:57

Premierul Victor Ponta a declarat că România pare a fi singura șansă a Republicii Moldova de a rămâne pe drumul proeuropean, în condițiile în care toate discuțiile din Europa au ca temă situația din Siria.  Mai mult, premierul crede că Republica Moldova poate fi pierdută dacă nu va fi susținută în continuare de România.

”Nu am pierdut Moldova, dar putem să o pierdem. Nimeni în afară de România nu are timp și atenție pentru Moldova. Toată lumea e ocupată cu Siria. Nici de Ucraina nu se mai ocupă. Nu au acord nici cu UE nici cu FMI. Există o coaliție proeuropeană cu păcatele ei, dar este proromânească și proeuropeană. Proeuropean înseamnă proromânesc.

Sunt doi care spun că Moldova trebuie să meargă cu Rusia și au mobilizat oameni în stradă. Din punctul nostru de vedere sigur că trebuie să facă reforme să-i pedepsească pe cei vinovați de furtul miliardului, dar nu ne putem declara contra celor proeuropeni.

Cei din stradă trebuie să discute cu forțele proeuropene de la putere, altfel se fac alegeri anticipate și se poate întâmpla ce-i mai rău.

Sunt trei partide care și-au unit forțele și au acum o majoritate foarte subțire. Se joacă acum soarta Moldovei, dar cineva acum nu are timp și energie pentru Modova și e treaba noastră să-i ținem în tabăra proeuropeană.

Împrumutul acordat de România este foarte important pentru că ei au nevoie să-și acopere deficitul pentru acest an. În plus, noi avem proiecte pentru pregătirea pregătirea persoanelor în justiție, în cultură.

Problemele Republicii Modlova vin din cauza sancșiunilor impuse de Rusia. Noi suntem în poziția în care avem creștere economică, bani la buget și nicio datorie la FMI, deci putem să-i ajutăm.


Nu riscăm să se strige contra României în stradă pentru că lumea știe că noi dăm banii contra promisiunii că se vor face reforme și că se va păstra calea proeuropeană. Noi avem obligația de a face o politică realistă. Realitatea e că sunt trei partide în Parlament, iar oamenii nu sunt în Parlament”, a spus premierul la B1TV.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ