Ponta în presă străină: Ce facem noi pentru Moldova poate fi un mic model pentru ce ar trebui făcut în Ucraina

| 03 oct, 2014

Victor Ponta a declarat, în cadrul unui interviu video pentru Corriere della Sera difuzat vineri, că sancţiunile economice sunt importante pentru a-i arăta lui Vladimir Putin şi Federaţiei Ruse că 'nu poţi scăpa nepedepsit pentru tot ce faci', dar că este important ca Europa să le arate cetăţenilor ucraineni, moldoveni şi georgieni beneficiile reale ale democraţiei europene.

"Pe de o parte, cred că sancţiunile economice şi voinţa politică sunt importante, doar pentru a-i arăta dlui Putin şi Federaţiei Ruse că nu poţi scăpa nepedepsit pentru tot ce faci. Dar, pe de altă parte, pentru că vin dintr-o ţară care are doar 25 de ani de democraţie după era comunistă şi influenţa sovietică, este foarte important ca Europa să arate cetăţenilor ucraineni, moldoveni şi georgieni beneficiile reale ale democraţiei, ale alăturării la standardele europene, ale prosperităţii', a declarat premierul român în cadrul interviului pentru Corriere della Sera.

El a adăugat că dacă cetăţenii acestor ţări 'simt că sunt victime între diferite puteri - cea europeană şi cea rusă - vor fi dezamăgiţi' şi principalul câştig al Europei va fi să câştige inimile şi minţile oamenilor, conform Agerpres.

"România nu este suficient de puternică pentru a asigura prosperitate tuturor vecinilor săi, dar avem un program foarte clar şi foarte pragmatic pentru Moldova, care este cel mai important vecin şi mai apropiat de inimile noastre. Am investit în sistemele de educaţie, de energie, de infrastructură, pentru ca cetăţenii moldoveni să poată simţi, să poată percepe, beneficiile de a fi proeuropean. Este un mic model, dar ar trebuit făcut de Europa şi pentru Georgia şi Ucraina', a spus Victor Ponta.

El a mai spus, în cadrul aceluiaşi interviu, că este 'conştient că întreaga instabilitate politică din regiune - Ucraina, Crimeea, Rusia, dar şi Orientul Mijlociu - afectează investiţiile străine directe' şi că ideea sa de acţiune în domeniu este foarte clară: 'vom continua să facem reforme structurale, să acordăm stimulente pentru investiţii noi şi să avem o politică fiscală foarte stabilă şi foarte previzibilă'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ