Victor Ponta: Băsescu stă la o masă tovărăşească cu premierul criticat, Viktor Orban

| 03 oct, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că nu vrea să comenteze criticile aduse Ungariei de administraţia americană şi anumite oficialităţi europene, afirmând că vrea să se asigure că în România sunt respectate drepturile fundamentale, dar şi independenţa presei.

"Am văzut la New York, atunci când preşedintele Barack Obama a criticat starea independenţei presei şi a drepturilor omului în Ungaria, după aceea doamna Nuland a reluat aceeaşi critică, am văzut discursul domnului Orban în care vorbea despre sfârşitul statului liberal. Deci aceste critici pe care adminstraţia americană şi anumite oficialităţi europene le fac Ungariei, eu nu vreau să le comentez, pentru că nu e normal să mă uit în ograda celuilalt, vreau să fiu sigur că în România independenţa presei şi drepturile fundamentale sunt respectate', a afirmat Victor Ponta.

În ceea ce priveşte întâlnirea de vineri de la Palatul Cotroceni între preşedintelui Traian Băsescu şi premierul Ungariei, Viktor Orban, prim-ministrul Victor Ponta a spus că, în cazul în care va deveni preşedinte, va avea grijă cui îi va face 'invitaţii tovărăşeşti la Cotroceni'.

Citeşte şI: Traian Băsescu: Voi discuta cu Viktor Orban despre riscurile cu privire la buna relaţie româno-maghiară


'Cred că ieşirea de azi a domnului Băsescu este legată de un moment greu de explicat şi de înţeles, de faptul că în timp ce noi vizităm acum lucrările de infrastructură, domnia sa este la o masă tovărăşească la Bucureşti, tocmai cu premierul criticat, Viktor Orban. Sigur, ai voie să iei mese tovărăşeşti cu cine vrei până la urmă, dar ca gest politic exact în zilele în care administraţia americană şi preşedintele Obama şi doamna Nuland critică activitatea domnului premier Orban, tu să tragi o petrecere la Cotroceni, dar ideea este că, din punct de vedere politic, dacă aş fi preşedintele României, azi sau dacă voi fi peste două luni, voi avea foarte mare grijă când fac invitaţii tovărăşeşti la Cotroceni pentru că chiar dacă acestea sunt private au şi o rezonanţă politică (...)', a afirmat Victor Ponta.


Potrivit presei, Victoria Nuland, subsecretar de stat american pentru Afaceri Euroasiatice, a afirmat, într-un discurs susţinut la Washington în cadrul CEPA (Central Europe Strategy Forum), că în Europa Centrală ameninţările interne la adresa democraţiei şi libertăţii sunt îngrijorătoare. 'La fel cum lucrăm împreună pentru a apăra valorile noastre la nivel extern, trebuie să le fortificăm şi la nivel intern. În Europa Centrală de astăzi, aş spune că ameninţările interne la adresa democraţiei şi libertăţii sunt la fel de îngrijorătoare'', a spus oficialul american.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ