Iohannis – candidatul dezbinării românilor

| 03 oct, 2014

Cu o seninătate vecină cu amnezia, Klaus Werner Iohannis ne spune că dorește “cel puţin zece ani un preşedinte şi un Guvern de dreapta”; ca și cum ultimii 10 ani nu ar fi fost marcați de regimul unui președinte care s-a pretins de dreapta și care a impus ce guverne și ce majorități a dorit el, după bunul plac.

La o reuniune cu membrii ACL Cluj, avându-i în stânga și în dreapta pe Gheorghe Falcă și pe Andreea Paul, Klaus Iohannis a anunțat din nou, oarecum mai voalat de data aceasta, că intenționează să schimbe Guvernul dacă este ales în funcția de președinte.

La începutul lunii septembrie, prezidențiabilul ACL afirma cu subiect și predicat că intenționează să provoace o criză politică imediat după alegerile din noiembrie: “Este nevoie de schimbarea guvernului și imediat după câștigarea alegerilor prezidențiale abia aștept să am ocazia să îl numesc pe Cătălin Predoiu prim-ministru”.

Citeşte şi: SONDAJ: Iohannis, mai periculos pentru Ponta în turul 2

Iată că Iohannis vrea să facă exact ceea ce au criticat presa și societatea civilă la președintele Traian Băsescu în ultimii ani: abuzul și extinderea nepermisă a atribuțiilor executive ale șefului statului în zona de competență și acțiune a unei alte instituții a statului, în cazul acesta –Parlamentul.

Legislativul este forul unde se stabilește majoritatea parlamentară și unde se votează și se demite Guvernul. Parlamentul a fost votat în 2012 și partidele care alcătuiesc majoritatea au legitimitate până în anul 2016 în ceea ce privește desemnarea prim-ministrului și asigurarea suportului pentru actul guvernării.

Dorința candidatul ACL de a avea un Executiv de dreapta evidențiază faptul că Iohannis are aceeași mentalitate precum mentorul său neoficial, Traian Băsescu. Nici președintele în exercițiu nu s-a împiedicat în chestiuni banale precum votul românilor, atunci când a venit vorba de satisfacerea intereselor sale.

Citeşte şi: Un scenariu de coşmar pentru Crin - Klaus Johannis contracandidat

Dacă Traian Băsescu avea nevoie ca domnul Boc să fie premier, atunci făcea în așa fel încât mâinile ridicate în Parlament să îi asigure fotoliul de premier acestuia, iar principiul separației puterilor în stat rămânea un simplu deziderat în vânt, pentru preocuparea idealiștilor.

Iohannis ne înștiințează de pe acum, ‘blajin’ și ‘moderat’ așa cum îl știm, că alegerea sa va însemna încă 10 ani de dezbinare a românilor și de criză politică permanentă. Probabil că principiul lui Băsescu, “Cine nu e cu mine e împotriva mea!”, se traduce bine în germană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 noi, 2014
Fratele Filimon Felasie
Fiilor drept-credincioşi, citiţi următoarele adevăruri despre viaţa cea binecuvântată a părintelui Arsenie Boca şi luaţi aminte că veţi putea intra în Împărăţia Cerului doar dacă le veţi mărturisi întru mântuirea cea dătătoare de viaţă veşnică:

► Atunci când Dumnezeu a spus “Să fie lumină!”, cita din Arsenie Boca.
► Se spune că Dumnezeu a făcut Pământul, Soarele, Luna, stelele, plantele, animalele şi omul. Pe Dumnezeu l-a făcut Arsenie Boca. De mai multe ori şi în poziţii diferite.
► Moise a primit Cele 10 Porunci de la Arsenie Boca.
► Când merge la culcare, Bau-Bau se uită în şifonier şi sub pat ca nu cumva Arsenie Boca să fie acolo.
► Arsenie Boca a scris un almanah gastronomic intitulat “Cartea de bukkake”, datorită faptului că iubea credincioşii exact ca sarea-n bukkake. În cųrând va apărea un al doilea volum denumit “Bukkake tradiţionale”.
► Atunci când Iisus a înviat, a suferit un preinfarct în momentul în care a auzit că pe Pământ există unul mai bun ca el. Era vorba despre Arsenie Boca.
► Arsenie Boca a inventat motorul cu agheasmă, motor ce respectă standardele Euro 666.
► Arsenie Boca îl vede pe Omul Invizibil.
► Dacă tu ai 10 lei şi Arsenie Boca are 10 lei, Arsenie Boca are mai mulţi bani ca tine.
► Nu există femei frigide sau lesbiene, ci doar femei care încă nu l-au cunoscut pe Arsenie Boca.
► Când Arsenie Boca s-a hotărât să fumeze, ţigările au început să se îmbolnăvească de cancer.
► Conchita Wurst este fiica lui Arsenie Boca pentru că, la fel ca tatăl său, are barbă, cântă pe nas şi se îmbracă în rochii lungi şi negre.
► Arsenie Boca practica sporturi full-contact anąl cu Iustin Pârvu, Ilie Cleopa şi Arsenie Papacioc folosind mirul pe post de lubrifiant.
► Dacă Arsenie Boca ar fi purtat elice în loc de potcap, s-ar fi numit Arsenie Belişcopter.
04 oct, 2014
Stefan
Dezbinare
Daca jurnalistul ar fi corect (dar NU ESTE !!), ar numi drept "candidatul dezbinarii", pe galacticul Ponta, zis si Naum. El a impartit pe romani in "basisti" (cei dezgustati de corupetie si minciuna) si "anti-basisti" (cei care in aduleaza si care practica minciuna, calomniile si coruptia, sau care se preteaza la pomeni electorale). Ponta este rusinea Romaniei!!
04 oct, 2014
Dan
Olteanul Ponta care minte si la inspiratie si la expiratie ne uneste in caracter de miticanii: mincinosi, hoti, flecari, corupti, banditi. A furat pana si startul la campania electorala. Un bolnav psihic distrus inainte de a face ceva. Un avocat fara drept de avocatura; cand teza de dottore iti e plagiata 30% nu te poti numi doctor. O javra de om imposibil de tolerat de ardeleni si banateni.
04 oct, 2014
chelu
iohannis
mai nea andrei pop, mata esti intreg la scafarlie ? bag seama ca nu. de idioti ducem noi lipsa ? vezi ca inmultesti prea rau spatiul si incepe sa puta de prea multi idioti ! dar nai fi ultimul .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ