La ce combinații se mai pricepe ”tăcutul” Iohannis

| 03 oct, 2014

Imaginea de corectitudine și hărnicie ”nemțească” de care a beneficiat Klaus Iohannis de la preluarea șefiei PNL și desemnării sale pentru cursa prezidențială se erodează într-un ritm atât de alert, încât nu putem decât intui ce va rămâne din ea până la momentul votului propriu-zis.

Inițial, au fost doar critici sporadice, punctuale, care spuneau că Iohannis defilează cam fără merit cu imaginea Sibiului refăcut cu fonduri guvernamentale. În fapt, tot atâtea merite ca Iohannis, în desemnarea Sibiului drept capitală culturală europeană, are și Călin-Popescu Tăriceanu, dacă nu chiar mai multe...

Apoi a izbucnit scandalul cu casele. Pentru un occidental rămâne un detaliu inacceptabil și de neconceput ca cineva își continuă cursa prezidențială după ce a fost acuzat că nu-și poate justifica o asemenea avere. Iohannis, însă, poate... La scandalul cu casele s-au adăugat dezvăluirile despre implicarea în adopții ilegale și mușamalizarea acestui caz cu posibila implicare a Laurei Codruța Kovesi. Când au apărut primele dezvăluiri și despre mașina de lux ”împrumutată” de la Primăria Sibiului, opinia publică nici n-a mai reacționat, căci părea comparativ o nimica toată. Dar în dulapurile săsești ale edilului de Sibiu se ascundeau și mai multe mizerii. Aeroportul cu lișiță și broaște de la marginea Sibiului, o investiție marca ”neamțul care tace și face”, a înghițit aiurea în jur de 100 de milioane de euro, cine nu crede este invitat să aterizeze acolo... Cea mai recentă potlogărie a apărut însă de curând, când jurnalista de la RomâniaTV, Andreea Crețulescu, a dezvăluit cum prezidenţiabilul Klaus Iohannis, în calitatea de edil al Sibiului, a retrocedat integral clădiri în valoare de 1 miliard de lei, după ce acestea au fost reabilitate din banii Primăriei Sibiu.

Citeşte şi: O intrebare pentru Klaus Iohannis

”Klaus Iohannis a reuşit o performanţă de care nu a fost capabil niciun primar din România. Aproape jumătate din şcolile sibiene au fost retrocedate. O parte din elevi au fost evacuaţi, fiind nevoiţi să se multe în spaţii mult mai restrânse. Cum s-a ajuns aici? Ancheteonline.ro dezvăluie faptul că totul e o afacere pusă la cale de primarul Klaus Iohannis şi Biserica Evanghelică.

Mai precis, reprezentanţii bisericii au revendicat mai multe şcoli din oraş, iar edilul Sibiului, împreună cu consiliul local, au acceptat retrocedarea in integrum, chiar dacă multe dintre clădiri fuseseră modernizate înainte pe banii statului român. Iar acolo unde elevii nu au fost evacuaţi, Primăria condusă tot de Klaus Iohannis plăteşte chirii exorbitante. Reprezentanţii Primăriei spun că totul este legal, asta chiar dacă retrocedarea sediului Inspectoratului Şcolar către Biserica Reformată s-a făcut după ce Ministerul Educaţiei a investit în renovarea sa peste 1 miliard de lei între 1998-1999”, se arată în materialul realizat de RTV.

Citeşte şi: Cine este şeful de campanie al lui Klaus Iohannis? Răspuns: şeful de campanie al lui Traian Băsescu

Iohannis a tăiat și a spânzurat în domeniul retrocedărilor din Sibiu, valoarea instituțiilor școlare precum Liceul Pedagogic Sibiu, Liceul Brukenthal sau Liceul de Artă, fiind de câte 1 milion de euro. Tot din cauza ”tăcutului” Iohannis primăria Sibiu plăteşte 4.000 de euro către biserica evenghelică pentru ca liceul de Artă să îşi poată desfăşura activitatea, se pare că această chirie este un record necontestat pentru o unitate de învăţâmânt. Poate vă întrebați câtă chirie plătește Iohannis, la rândul său, pentru a folosi BMW-ul primăriei în scopuri personale, cum ar fi deplasările la București sau în campania electorală. Bună întrebare, dar nimeni nu cunoaște exact suma, așteptăm să o facă publică însuși primarul. Poate i-o pune cineva pe un prompter.

Oare de câte scandaluri mai este nevoie ca un asemenea personaj, care pretinde corectitudine ”nemțească”, să ofere explicațiile care se impun și să-și vadă de investițiile personale din Sibiu și altă parte. Căci chiar și după o simplă lecturare a lungului pomelnic de nereguli lăsate de Iohannis fără explicații, orice școlar sibian poate să tragă concluzia că este imperativă o retragere din cursa prezidențială. Cum s-ar zice, să-și completeze ”faima”: neamțul care tace, face și se retrage.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 oct, 2014
QCD
Ai rosu in gat
se da situatia : un ordin de la baietii mai mari catre pustanii de la redactii, compuneti ceva, acolo cu Iohannis, case, un strop de adevar, o tentativa de investigatie, zero dovezi, ceva care sa implice fraza Kovesi si musamalizare (asta a venit de la baiatul din Jilava), biserica evanghelica (doar noi suntem ortodocsi alergici la protestanti), retrocedari, si voila, magie a iesit un articol. Tu pune mana si trateaza=ti rosul din gat caci daca se extinde si la creier nu se mai vindeca niciodata.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ