Ponta: Iohannis nu poate fi numit, acum, pe o funcţie guvernamentală care nu există

| 19 feb, 2014

Klaus Iohannis nu poate fi numit, la acest moment, pe o funcţie guvernamentală care nu există, respectiv cea de ministru de Interne şi de viceprim-ministru, ci doar pe funcţiile aparţinând PNL în actualul guvern, a declarat preşedintele PSD, premierul Victor Ponta.

"Eu, astăzi, nu-l pot numi pe Iohannis pe o funcţie care nu există, ministru de Interne şi viceprim-ministru, trebuie să mergem la restructurarea Guvernului. Astăzi, puteam să-i numesc pe cei patru pe funcţiile aparţinând PNL în actualul guvern, dar am fost refuzat", a spus Ponta la România TV.

El a precizat din nou că, dacă va fi anunţată ruperea USL, atunci acest anunţ nu va fi făcut de el.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că liberalii îi stau la dispoziţie până luni premierului Victor Ponta cu propunerile pe care le-au făcut pentru Guvern, el acuzându-l pe Ponta că a inventat pretexte pentru a nu-l accepta pe Klaus Iohannis vicepremier.

El a precizat că, luni seara sau marţi, va exista fie Guvern USL, fie un guvern USD, "lipsit de orice legitimitate" şi căruia liberalii îi vor cere "demisia imediată".

În urmă cu aproape două săptămâni, PNL a propus o serie de schimbări în posturile de ministru, respectiv Klaus Iohannis - vicepremier şi ministru de Interne (în locul lui Radu Stroe, demisonat în luna ianuarie), Teodor Atanasiu - ministru al Economiei (în locul lui Andrei Gerea), Eugen Nicolăescu - ministru de Finanţe (în locul luiDaniel Chiţoiu), Cristian Buşoi - ministru al Sănătăţii (în locul lui Eugen Nicolăescu, propus la Ministerul Finanţelor).

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretele prin care ia act de demisiile lui Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea şi îi numeşte interimari pe premierul Victor Ponta ca ministru al Finanţelor şi vicepremier şi peConstantin Niţă la Economie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ