Ponta, întâlnire cu ambasadorii statelor UE (surse)

| 05 mar, 2014

Premierul Victor Ponta se află, potrivit unor surse politice, la o întâlnire cu ambasadorii statelor UE la București, la una dintre vilele de protocol.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat miercuri că el le va scrie tuturor președinților parlamentelor din Uniunea Europeană despre 'atitudinea incalificabilă' a președintelui Traian Băsescu, pentru că refuză să semneze decretele de numire a noilor miniștri.

'Sunt dezamăgit și regret, voi scrie tuturor președinților parlamentelor din Uniunea Europeană cu privire la acest fapt și atitudine incalificabilă a președintelui statului român, care ne pune pe noi într-o situație delicată, într-o zonă instabilă, într-un moment în care România are nevoie de stabilitate, are nevoie de încredere pe piețele internaționale, Banca Națională are nevoie de un guvern cu care să lucreze. Lucrez la scrisoare, astăzi o voi trimite, l-am informat și pe premier de dimineață, îl informez acum și pe președinte. Mi se pare o abordare profund neconstituțională cea pe care o are președintele astăzi iar blocajul pe care îl fac Opoziția și Traian Băsescu încalcă toate regulile democratice. Nu există nicio abordare constituțională, articolul 85 spune foarte clar, în 2007, în 2009, când s-au făcut aceste majorități, nu am discutat despre această obligativitate (n.r. — un nou program de guvernare) și domnul președinte ne-a spus aseară o poveste la televizor care nu are nicio legătură cu obligațiile noastre constituționale', a spus Zgonea la Palatul Parlamentului.

Zgonea a adăugat că Opoziția avea posibilitatea de a ataca Guvernul prin moțiune de cenzură și că până luni nu va exista nicio ședință a plenului reunit, pentru că marți s-au respectat toate procedurile parlamentare și constituționale, iar hotărârea Parlamentului a fost publicată în Monitorul Oficial.

'Președintele are obligația constituțională să-și îndrepte atenția către convocarea miniștrilor care ieri au primit un vot foarte mare al Parlamentului și să-i pună în funcție. România are nevoie de stabilitate iar eu, personal, sunt dezamăgit că domnul președinte acționează împotriva voinței cetățenilor și a majorității parlamentare', a afirmat Zgonea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ