Ponta: Prejudiciile în cazurile Blejnar, Duţă şi Videanu se ridică la sute de milioane de euro

| 03 oct, 2013

Premierul Victor Ponta a afirmat, joi, că nu are o cifră exactă a prejudiciului produs ca urmare a faptelor sesizate în plângerile penale făcute de actualul Guvern împotriva unor foşti demnitari. Şeful Executvului a precizat că în cazurile privindu-i pe Sorin Blejnar, Lucian Duţă şi Adriean Videanu ar putea fi vorba despre sute de milioane de euro.

"Acest calcul nu l-am făcut. Dacă adun doar Blejnar, cu Duţă şi cu Videanu, cred că avem nişte sute de milioane de euro. Dacă le adunăm pe toate celelalte, nu ştiu. O să facem acest calcul. Am pus la dispoziţia presei toate plângerile făcute. Faptul că la un an şi jumătate niciuna nu s-a finalizat de către Parchet... Sigur, Parchetul are propriul său ritm. Am văzut că în unele situaţii se mişcă foarte repede, într-o lună, două, termină dosarul, în altele nu. Nu pot să comentez mai mult decât atât că iar ziceţi că cine ştie ce zic", a declarat Ponta, la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.

Corpul de control al primului-ministru a depus la organele de cercetare penală, în perioada 7 mai 2012 - 17 septembrie 2013, 30 de plângeri penale, prin care au fost sesizate 228 posibile fapte penale referitoare la fraudele sau neregulile constatate în ministere, autorităţi şi instituţii ale administraţiei publice centrale şi locale, societăţi naţionale, companii naţionale şi societăţi cu capital majoritar sau integral de stat.

De asemenea,  un număr de 10 ministere şi două departamente, au comunicat că, după data de 07.05.2012, au fost depuse 364 de plângeri penale-sesizări la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi la alte structuri teritoriale din subordinea acestora. Aceste plângeri se referă la fraudele sau neregulile constatate în aceste instituţii, produse anterior datei de 07.05.2012.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ