Ponta: Raed Arafat, cel mai potrivit la Departamentul pentru situaţii de urgenţă din MAI

| 03 feb, 2014

Secretarul de stat Raed Arafat este cel mai potrivit pentru a coordona Departamentul pentru situaţii de urgenţă înfiinţat în cadrul Ministerului de Interne, a afirmat luni premierul Victor Ponta.

'Referitor la decizia de înfiinţare a Departamentului pentru situaţii de urgenţă în cadrul Ministerului de Interne, noi l-am susţinut pe domnul Raed Arafat şi credem că e cel mai potrivit în acest moment. Domnul preşedinte îl susţine pe domnul Opriş. Cred că oamenii vor decide foarte clar în cine au mai mare încredere - în domnul Arafat sau în domnul Opriş. Fiecare rămâne cu cel în care are încredere', a afirmat Ponta în şedinţa BPN al PSD.

Totodată, premierul a susţinut că vicepremierul Liviu Dragnea a coordonat eficient acţiunile de combatere a efectelor condiţiilor meteorologice.

'Vreau să mulţumesc vicepremierului Liviu Dragnea, care a coordonat acţiunile de combatere a efectelor intemperiilor, şi reprezentanţilor noştri din teritoriu. După nervozitatea preşedintelui Traian Băsescu, ne dăm seama că ne-am făcut bine treaba şi faptul că am salvat vieţi omeneşti, faptul că armata a intervenit să salveze vieţi omeneşti - lucru pe care domnul Băsescu nu îl ştie după nouă ani de mandat, habar n-are că armata trebuie să intervină să salveze vieţi omeneşti, nu să deszăpezească. Dar de unde nu e, nu ai de unde să ceri', a spus Ponta.

Guvernul a adoptat în şedinţa de săptămâna trecută o ordonanţă de urgenţă prin care s-a înfiinţat Departamentul pentru situaţii de urgenţă în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. La conducerea Departamentului a fost numit medicul Raed Arafat, care a devenit astfel secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Preşedintele Traian Băsescu a criticat duminică, într-o declaraţie susţinută la Cotroceni, modul în care au fost gestionate acţiunile de deszăpezire.

'Deszăpezirea s-a făcut de oamenii aceştia prin lungi comandamente la televizor, penibile de multe ori, care au avut un singur rol: să acopere faptul că nu existau utilaje de intervenţie. Mai mult decât atât, să dai afară prefecţii, când contractele le fac preşedinţii de consilii judeţene - cărora nu li s-a putut spune o vorbă, CNADNR-ul - căruia nu i s-a putut spune o vorbă, şi el este cel care închiriază utilaje. Toate reproşurile şi executările s-au îndreptat către prefecţi şi vreau să ştiţi că mi se pare dezonorant acest mod de a lucra', a spus Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ