Ce are marinarul Traian Băsescu cu doctorul Raed Arafat?

| 06 feb, 2014

Proiectul unei noi legi în domeniul Sănătății, discutat în ianuarie 2012, a constituit punctul de la care președintele Traian Băsescu a început să inventeze atacuri foarte grave la adresa doctorului și fostului secretar de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat.

Opoziția părintelui SMURD la proiectul noii legi din domeniul Sănătății, invenție aberantă a PDL și susținută atât de Guvernul Boc, cât și de  președinție, a reprezentat un moment de maximă tensiune în acea perioadă.

Pe 9 ianuarie 2012, președintele Traian Băsescu a intervenit telefonic într-o emisiune televizată în care era invitat Raed Arafat și l-a acuzat pe acesta că, deși se află în conducerea instituției care a promovat proiectul de lege - Ministerul Sănățății, continuă să critice documentul și să creeze o „psihoză publică“. Vizibil iritat, Băsescu l-a jignit pe părintelui SMURD, care ulterior a ajuns Ministru al Sănătății, învinovățindu-l că intenționează să distrugă sistemul medical.

Mai mult, Traian Băsescu a revenit telefonic în emisiune, afirmând că „dacă are o altă părere decât propriul său ministru, ori trebuie să plece ministrul, ori secretarul de stat“. Drept urmare, Arafat și-a prezentat demisia din structura cabinetului Boc.

Însă, imediat după acest gest de demnitate, președintele Traian Băsescu i-a cerut lui Emil Boc să retragă proiectul Legii Sănătații, pe baza considerentului că românii nu vor reforma sistemului sanitar, deși inițial susținea hotărât ca proiectul de lege a fost discutat și lansat în dezbatere publică. Desigur, asta după ce în marile orașe din România, au început să fie organizate mitinguri de susținere a fondatorului SMURD.

Protestele anti-Băsescu / anti-PDL din ianuarie 2012 au luat o întorsătură istorică prin ieșirea în stradă a mii de oameni din tot mai multe orașe ale țării, iar în Capitală, unde centrul protestelor a fost Piața Universității, manifestațiile au degenerat în lupte de stadă între manifestanții care cereau atât demisia Președintelui Traian Băsescu, cât și a Guvernului Boc, și forțele de ordine coordonate de ministrul de Interne de la acea dată, Traian Igaș.

Astăzi, președintele l-a atacat din nou pe Raed Arafat în cadrul ședinței CSAT în care s-a discutat despre demiterea șefului STS, după ce acesta a fost acuzat că este responsabil pentru proasta localizare a dispozitivelor mobile de pe care au apelat 112 victimele accidentului aviatic din Apuseni. Timp de un sfert de oră, Băsescu a lansat atacuri împotriva creării Departamentului de Intervenții în Situații de Urgență și a numirii doctorului Arafat la șefia acestuia, ceea ce denotă că președintele încă nutrește o ostilitate irațională față de fondatorul SMURD.

Rămâne ca cetățenii români să decidă singuri de partea cui sunt.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 feb, 2014
cantautor
Comunicat SPP
Am constatat prezenta unui intrus la sedinta CSAT
Folosind toata tehnica din dotare,am reusit sa identificam doar un miros urat,ce iesea dintr-o crapatura,nu sa identificam persoana..
Dupa ce-am citit articolul,ne-am dumirit:
era ziarista Alexandru Radu,care s-a dat singura de gol...
"Timp de un sfert de oră, Băsescu a lansat atacuri împotriva creării Departamentului de Intervenții în Situații de Urgență și a numirii doctorului Arafat la șefia acestuia"....
07 feb, 2014
esticretindecitetratez
confirm...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ