Băsescu are un ghimpe împotriva lui Arafat

| 04 feb, 2014

Catastrofa aviatică ce a avut loc în Munţii Apuseni acum două săptămâni continuă să aibă consecinţe din ce în ce mai nebănuite.

Până acum şi-au pierdut deja funcţiile mai mulţi şefi ai instituţiilor implicate în operaţiunea de salvare eşuată. Inclusiv ministrul de Interne şi-a prezentat demisia. În paralel, preşedintele Traian Băsescu ţine cu dinţii de influenţa pe care o are asupra Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, refuzând cu obstinaţie să recunoască responsabilitatea STS în problema localizării supravieţuitorilor

De fapt, statutul STS şi al şefului acestei instituţii, generalul Marcel Opriş, a constituit tema centrală a şedinţei CSAT de duminică. Atunci, premierul Ponta a cerut trecerea STS în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, în coordonare cu nou creatul Departament pentru situaţii de Urgenţă, condus de doctorul Raed Arafat, cerere refuzată de altfel de Traian Băsescu. Mai mulţi participanţi la şedinţă relatează însă cum şeful statului a ţinut, timp de un sfert de oră, un discurs despre modul în care Guvernul face rău înfiinţând un Departament "pentru" doctorul Arafat.

În primul rând, premierul Ponta vrea ca STS-ul, în calitate de administrator al serviciului “112”, să treacă în subordinea Internelor tocmai pentru a se evita pe viitor situaţii asemănătoare celei din Apuseni. Cât despre nominalizarea lui Raed Arafat în fruntea Departamentului pentru situaţii de Urgenţă, trebuie spus că în România nu există poate un specialist mai bine pregătit în domeniul urgenţelor decât medicul care a înfiinţat SMURD.

În schimb, discursul lui Traian Băsescu din CSAT nu face decât să demonstreze cât de meschin este şeful statului atunci când vine vorba de a se răzbuna pe cineva care i s-a opus la un moment dat. În contextul tensiunilor din societate existente la acel moment, faptul că preşedintele l-a făcut albie de porci pe Arafat a fost picătura care a umplut paharul și care a determinat lumea să iasă în stradă împotriva regimului Băsescu. Mişcările de stradă au încurcat multe din planurile preşedintelui şi au favorizat venirea la putere a USL. Arafat a continuat să activeze în Ministerul Sănătăţii şi, după cum s-a dovedit duminică, Traian Băsescu nu a uitat problemele pe care fostul şef al SMURD i le-a creat în urmă cu doi ani. Pentru Traian Băsescu, atacul de duminică la adresa lui Raed Arafat a reprezentat  o vendetă personală ieftină, ce nu are nimic de-a face cu tragedia aviatică şi cu ce se poate îmbunătăţi în ceea ce priveşte calitatea serviciilor de urgenţă.

Trăgând linie, medicul de origine siriană a realizat mai multe pentru România decât a făcut Traian Băsescu. Dacă şeful statului ar fi făcut măcar jumătate pentru România din ce a făcut Raed Arafat pentru serviciile medicale de urgenţă, atunci ţara noastră ar fi departe din mai multe puncte de vedere. Tocmai de aceea, oameni precum Raed Arafat sunt periculoşi prin profesioanlismul şi verticalitatea lor pentru cei de teapa lui Traian Băsescu şi trebuie eliminaţi cu orice preţ.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 feb, 2014
daniela
Pai eu stiam ca Arafat e palestinian nu sirian.hotarati-va si cadeti de-acord.tot respectul ptr ceea ce a facut intr-o tara in care initiativa si succesul altuia este suspect.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ