Istoria se repetă: Doi oameni pierduţi pe câmp în judeţul Constanţa şi găsiţi după 3 ore. STS dă vina pe ISU

| 05 feb, 2014

La două săptămâni de la tragicul accident aviatic din Munţii Apuseni o nouă operaţiune de salvare este întârziată . De această dată doi bărbaţi din judeţul Constanţa s-au rătăcit pe un câmp aflat între comunele Săcele şi Corbu. Aceştia au sunat la 112 la ora 9 pentru a cere ajutor autorităţilor, iar trei ore şi jumătate mai târziu au fost găsiţi.

În căutarea lor au fost mobilizaţi 30 de pompieri şi 24 de jandarmi. Cei doi bărbaţi au fost găsiţi în mijlocul câmpului din comuna Săcele, potrivit mediafax.

Purtătorul de cuvânt al STS, Adrian Fulea, a declarat că, în cazul celor două persoane care s-au rătăcit pe un câmp din judeţul Constanţa, operatorul ISU care a preluat apelul de la aceştia a greşit procedura, astfel că după 25 de minute ISU a revenit la STS pentru localizare.

"Operatorul ISU care a preluat cazul a greşit procedura. Din acest motiv, după 25 de minute ISU a revenit la STS pentru a fi ajutaţi. Aceeaşi informaţie furnizată din nou a fost utilă, iar ISU se afla în drum spre cei căutaţi", a precizat Adrian Fulea, într-un comunicat de presă.

Acesta a adăugat că localizarea celor două persoane s-a făcut odată cu primirea apelului la numărul 112.

Singurul reper pe care l-au putut furniza a fost numărul de identificare al unui stâlp de electricitate

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" Constanţa a fost solicitat să intervină, miercuri, în ajutorul a doi bărbaţi care, din cauza ceţii dense, s-au rătăcit pe un câmp, singurele detalii date de cei doi fiind că se află în apropierea unui stâlp de electricitate.

Potrivit primarului comunei Corbu, Marian Gălbinaşu, cei doi s-au rătăcit pe un câmp aflat la limita dintre localităţile Săcele şi Corbu, dar, din cauza vizibilităţii foarte scăzute, nu şi-au putut da seama unde sunt. Ei au sunat la 112 şi singurul reper pe care l-au putut furniza a fost numărul de identificare al unui stâlp de electricitate.

"A fost luată legătura cu Enel, pentru a vedea în ce zonă se află stâlpul respectiv, iar în ajutorul lor au pornit militari ai ISU Dobrogea şi jandarmi", a spus primarul din Corbu.

La rândul lor, reprezentanţii ISU afirmă că cele două persoane rătăcite au sunat la 112 în jurul orei 9.00, fără a putea preciza locul unde se află. Ele au spus doar că se află pe un câmp înzăpezit, între comunele Săcele şi Corbu, iar ulterior ISU a apelat la STS pentru a furniza coordonate despre zona în care s-ar afla cele două persoane.

Secretarul de stat în MAI Read Arafat a declarat pentru Mediafax că cele două persoane sunt localizate, iar echipajele de intervenţie au plecat spre acestea.

Raed Arafat a precizat că cele două persoane au fost localizate pe baza informaţiilor transmise de acestea, respectiv faptul că în zonă se află un stâlp de electricitate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ