Românii spun că STS a gestionat prost accidentul din Apuseni. Băsescu – singurul care îi contrazice

| 06 feb, 2014

În acest moment, sub controlul exercitat de Traian Băsescu, STS nu este funcţională şi asta s-a demonstrat zilele acestea, când serviciul nu a putut identifica persoanele rătăcite în ceaţa din judeţul Constanţa.

Conform celui mai recent sondaj CSCI, 37% dintre români consideră STS drept cea mai vinovată instituţie pentru modul în care s-a acţionat în operaţiunea de salvare a accidentului aviatic din Apuseni. Cu toate acestea şi a faptului că şefii celorlate instituţii implicate în acest caz şi-au dat demisia, Traian Băsescu ţine cu dinţii să-l menţină în funcţie pe şeful STS Marcel Opriş.

Accidentul aviatic din Apuseni a şocat România. Tânăra de 23 de ani Aura Ion şi pilotul de 55 de ani Adrian Iovan au murit, iar impresia generală este că dacă autorităţile interveneau la timp aceste vieţi putea fi salvate. Cazul a fost intens comentat în mass-media, iar probabil fiecare dintre noi a discutat sau a auzit în cercul apropiat dezbătându-se. Şi cred că cu toţii ne-am întrebat cine este vinovat pentru moartea celor doi.

După cel mai recent sondaj realizat de CSCI, 37% dintre români cred că principala vină pentru eşecul intervenţiei din Apuseni o poartă instituţia protejată de Băsescu, STS, iar la mare distanţă urmează Romatsa cu 15%, Ministerul Apărării de Interne (MAI) cu 5% şi Guvernul cu 5%. Dacă în cazul ROMATSA, MAI şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au existat demisii, românii vor să vadă o demisie şi la STS. Însă Băsescu a făcut scut în faţa şefului STS pentru că controlul asupra instituţiei este mult mai important decât respectarea românilor şi a legilor ţării.

În mod normal, STS ar trebui să fie o instituţie în slujba cetăţenilor şi nu în exclusivitatea Preşedintelui României. În acest moment, sub controlul exercitat de Băsescu, STS nu este funcţională şi asta s-a demonstrat zilele acestea când serviciul nu a putut identifica persoanele rătăcite în ceaţa din judeţul Constanţa. În cele din urmă, după 3 ore, oamenii au fost salvaţi. Noroc că cei doi nu sufereau de o problemă gravă, că ne-am fi trezit cu un nou caz Apuseni.

Partea utilă a accidentului din Apuseni este că Guvernul a decis să înfiinţeze în cadrul Ministerul de Interne a unui departament pentru situaţii de urgenţă cu o comandă unică şi cu o coordonare între toţi cei care trebuie să intervină, inclusiv STS, care să fie coordonat de doctorul Raed Arafat. O asemenea structură, condusă de unul dintre cei mai profesionişti oameni din România, ne poate da siguranţa şi încrederea că pe viitor cazuri ca cel din Apuseni nu o să se mai repete.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 feb, 2014
Erick
Statul roman modern versus nea Gheorghe
Interesanti mai sunt si jurnalistii astia!
"37% dintre români cred că principala vină pentru eşecul intervenţiei din Apuseni o poartă instituţia protejată de Băsescu, STS"
Ce treaba avem cu ce crede nea Gheorghe?!!! Statul roman lucreaza dupa cum tine nea Gheorghe scobitoarea intre dinti sau dupa niste proceduri clare, scrise in niste documente, unde se spune clar cum trebuie procedat intr-o anumita situatie?!!
De ce n-ati intrebat-o be Bianca Dragusan, cine crede ea ca ar fi vinovat?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ