Dobriţoiu, despre trecerea STS la MAI: Trebuie să se ţină cont de practica aliaţilor din NATO şi UE

| 05 feb, 2014

Preşedintele Comisiei pentru Apărare din Senat, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, întrebat despre o eventuală trecere a STS în subordinea MAI, că orice schimbare poate genera "suspiciuni" şi trebuie să ţină cont de practica aliaţilor din NATO şi UE.

"Eu cred că, înainte de a lua o decizie, trebuie să aruncăm o privire şi către ceilalţi aliaţi, să vedem structurile care asigură protecţia şi informaţia reţelelor de transmitere a datelor între instituţii, între instituţiile naţionale şi cele internaţionale, să vedem unde sunt localizate, ce atribuţiuni au, cadrul legal, cu cine cooperează", a spus fostul ministru al Apărării, conform Mediafax.

Potrivit acestuia, orice schimbare, subordonare, resubordonare, fără a intra în contradicţie cu cei care doresc schimbarea, "poate genera anumite, nu reacţii, dar suspiciuni din partea aliaţilor": "Ce faceţi cu Serviciul? Unde îl duceţi? Cum ne relaţionăm cu el, pentru că suportul tehnic al transmisie datelor se face de către alţii până la graniţa noastră, de acolo intervenim?"".

Întrebat dacă ar semna un astfel de proiect de lege, ca membru USL, el a răspuns: "Nu a fost lansat de noi. Deocamdată nu am văzut nimic. Vor fi nişte discuţii ample şi sunt convins că oamenii nu vor lua decizii şi nu vor vota decât în urma unei analize serioase".

Totuşi, preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat a răspuns negativ, întrebat dacă o astfel de schimbare "ridică semne de întrebare".

"Nu neapărat. Dacă în alte state membre NATO şi ale UE aceste structuri se găsesc inclusiv la Ministerul de Interne, de ce nu?", a mai spus senatorul PNL.

Duminică seara, premierul Ponta a anunţat, după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în care preşedintele Traian Băsescu a precizat că nu se impune să schimbe conducerea Serviciului de telecomunicaţii Speciale (STS) pentru intervenţia în accidentul aviatic din Munţii Apuseni, că USL va iniţia un proiect de lege prin care STS va trece la Ministerul de Interne, condus în prezent, ca interimar, de vicepremierul Gabriel Oprea, şi în coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, condus de secretarul de stat Raed Arafat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ