Cuvântul STS împotriva cuvântului victimelor. Pe cine credem?

| 05 feb, 2014

Pe lângă coordonatele GPS trimise, medicii au descris prin telefon cu lux de amănunte locul unde se aflau, oferind astfel toate indiciile pentru a putea fi găsiţi cu uşurinţă.

Comportamentul din ultima perioadă a STS-ului condus de Marcel Opriş vine parcă să confirme teoriile conspiraţioniste conform cărora “ne conduc serviciile”. Lipsa de asumare a oricărei responsabilităţi din partea acestei instituţii, care alături de Romatsa este poate cea mai implicată instituţie în tragedia aviatică din Apuseni, a produs multă frustrare în rândul opiniei publice. Iar protejarea generalului Marcel Opriş de către preşedintele Băsescu nu a făcut decât să pună şi mai multă sare pe rană. Mai mult, în încercarea de a-şi salva scaunele şi ignorând orice simț al răspunderii, oamenii de la STS ies la atac exact împotriva victimelor accidentului aviatic, acuzându-i în mod ticălos de minciună.

Mostra de tupeu oferită de cei de la STS este de-a dreptul şocantă, aceştia încercând să dezmintă faptul că medicul Sorin Ianceu, rănit în accidentul din Munţii Apuseni, ar fi comunicat poziţia avionului căzut. Mai mult, STS susţine faptul că medicul Ianceu nu ar fi sunat niciodată la 112. Explicaţia vine în schimb tot de la medicul Sorin Ianceu, care a precizat faptul că telefoanele sale au fost distruse în momentul impactului, însă a vorbit cu cei de la 112 de pe telefonul colegului Radu Zamfir, ambii medici comunicând la numărul unic de urgenţă poziţia avionului.

“Le-am spus inclusiv că dacă pleacă din Horea spre Beliş pe drumul 1R, la jumătatea distanţei, pe partea dreaptă, ne aflăm prăbuşiţi. Ştiam localităţile între care s-a prăbuşit avionul. Ar trebui să existe aceste înregistrări. În acele momente, nu ne-am gândit să ne înregistrăm telefoanele că să ne justificăm. Cei de la 112 ne tot cereau coordonate GPS. Eu nu ştiu să ofer coordonate GPS dintr-un smartphone. Am încercat să scoatem coordonatele din aplicaţia Google Maps, coordonate pe care le-am furnizat. Ni s-a spus că trebuie să aşteptăm un SMS de la un operator de telefonie mobilă care să conţină şase cifre, pe care să îl dăm mai departe şi în funcţie de acesta ne vor localiza. Eu nu îmi aduc aminte să fi primit vreun mesaj”, a povestit medicul Ianceu, la Digi24.

Cu alte cuvinte, pe lângă coordonatele GPS trimise, medicii au descris prin telefon cu lux de amănunte locul unde se aflau, oferind astfel toate indiciile pentru a putea fi găsiţi cu uşurinţă. Răspunsul celor de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a venit sec, printr-un comunicat de presă, infirmând orice apelare a serviciului 112 de către medicul Ianceu. Ba, mai mult, răspunsul este cu adevărat sfidător, în măsura în care atestă ideea că medicul Zamfir ar fi oferit drept coordonate geografice ora afişată pe telefonul sau mobil.

În condiţiile în care este din ce în ce mai clar faptul că ambii medici au folosit telefonul mobil al doctorului Zamfir, o înregistrare a convorbirii ar putea face cu adevărat lumină în privinţa celor care spun sau nu adevărul. Ce motiv ar avea medicii Ianceu şi Zamfir să mintă ? Niciunul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 feb, 2014
cantautor
pana atunci
nu mai posta cu numele meu! te cheama cantautor in buletin?
05 feb, 2014
stefan ionescu
multumesc pentru faptul ca existati...
daca nu erati voi,cititorii mei,nici eu nu existam
traiesc si scriu la comanda USL,doar pentru voi..
Stefan
05 feb, 2014
cantautor
Victima, ca si clientul are intotdeauna dreptate. STS ar trebui sa se abtina de la atacuri la adresa celor care erau sa moara. Indiferent a cui e vina, medicii nu sunt parte in lupta politica. Opris sare calul cu asta...
05 feb, 2014
cantautor
de maine postez cu numele autorilor de la Obiectiv
o sa incep cu Ferenczy si pop...
05 feb, 2014
cantautor
esti un escroc care postezi cu numele altuia
Ai macar o pagina de facebook cu numele tau? Eu sunt adevaratul cantautor. Imi rezerv acest drept!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ