Ponta: Rectificarea bugetară va fi negativă, pentru că sunt bani mai puţini decât s-a prognozat

| 26 oct, 2013

Premierul Victor Ponta a reamintit, sâmbătă, la Târgu-Jiu, că rectificarea bugetară va fi una negativă, pentru că sunt bani mai puţini decât s-a prognozat iniţial.

'Da, normal, pentru că sunt bani mai puţini decât s-a prognozat, în primul rând la impozitul pe profit. La accize şi la TVA lucrurile merg destul de bine, însă în special la impozitul pe profit aici partea cea mai mare a fost prognozat un impozit pe profit din partea sistemului bancar, care nu s-a mai realizat pentru că, ştiţi bine, s-au schimbat reglementările, dar şi din partea altor firme, foarte multe intrate în insolvenţă, unele pe bună dreptate intrate în insolvenţă, altele intrate în insolvenţă ca să nu plătească taxe, că aşa au văzut că se poate', a arătat primul ministru.

Totodată, Ponta a precizat, cu privire la protestele medicilor şi ale profesorilor, că soluţia de rezolvarea a problemelor este combaterea evaziunii fiscale. 

'Toată lumea protestează. Soluţiile nu sunt decât să combatem evaziunea sub toate formele, şi a celor care sunt în insolvenţă şi fac evaziune fiscală, şi a celor care nu vor să plătească taxe, deşi au de unde, şi finalizarea procedurii de restructurare a ANAF-ului şi a Direcţiei Generale Antifraudă. În mod sigur vom avea de pus nişte bani în plus, nu de tăiat, la rectificarea bugetară, şi pentru salariile profesorilor, şi pentru sănătate, şi pentru însoţitorii persoanelor cu handicap. Miercuri este rectificarea bugetară', a declarat premierul.

El a mai punctat că va face o analiză la ANAF şi dacă lucrurile nu se rezolvă, vor fi luate măsurile corespunzătoare.

'Din păcate, ANAF-ul şi la Ministerul de Finanţe nu s-au strâns toţi banii prognozaţi, avem încasări suplimentare în special prin deblocarea tuturor fondurilor europene. Mergem înainte şi nu mergem chiar atât de rău, dar e evident că bani foarte mulţi nu sunt. O să facem o analiză la sfârşitul anului şi dacă ANAF-ul tot nu funcţionează, sigur că vom lua şi măsuri', a mai spus Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 oct, 2013
hahalera
Ce surpriza...
pacat ca nu lua William Hill pariuri pe asa ceva, ca ma imbogateam :))
26 oct, 2013
radu
sau nu sti sa planifici....ce promiti, si ce dai?nu ia vrea sa te duci de unde ai venit si sa lasi oameni seriori sa guverneza tarisoara noastra?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ